Az USA autóeladási statisztikáit évek óta három pickup vezeti. Ezek szerint Amerikában mindenhol egy böhöm nagy teherautó a nép kedvence? Nem!

Ford F-sorozat, Chevrolet Silverado, RAM 1500/2500/3500: szinte már hagyományosan ez a három jókora pickup áll az USA autóeladási listáinak élén. Közülük is a Ford F-150 az a modell, ami a legsikeresebb: 40 (negyven!) éve vezeti a statisztikák a platós kisteherautó.

Ha viszont államonként nézzük meg, mit vesznek a leginkább az emberek, kiderül: nem tombol mindenhol a pickup-mánia. Az Edmunds kimutatása megmutatja, hogy van, ahol kisebb autó is elég a népnek. Kaliforniában például a Honda Civic a legnépszerűbb, Floridában a Toyota Corolla, több államban a Honda CR-V vagy a Toyota RAV4 a győztes. Hawaii-on pedig, bár egy pickup a legnépszerűbb, nem egy amerikai, hanem egy japán modell, a Toyota Tacoma vezeti a listát.

Az Edmunds térképén az államokra kattintva részletesebb lista nyílik, így akit részletesebben is érdekel, melyik állam az egyetlen, amelyben két Tesla is ráfért a top 5-ös listára (na vajon!), melyik az, amelyikben kizárólag pickup van a vezető ötösben (ezt elárulom: Új-Mexikó), esetleg egyéb kérdések gyötrik az USA autópiacával kapcsolatban, kattintson ide és mulasson jól!

Mifelénk kisebbek a távolságok, nekünk kisebb amerikai pickup is elég:

És ezt olvastad már?
Rövidebb lesz az idei F1-es szezon
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!