Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Első ránézésre azt mondanád, hogy ez egy katonai jármű, amivel amerikai fegyvereseket szállítanak a bevetésre, pedig nem is állhatnál messzebb a valóságtól. Az US Specialty Vehicles ugyanis bárkinek elkészít egy ilyen monstrumot, ha van rá elég pénze, és az utasteret is úgy alakítja ki, hogy a legnagyobb kényelemben utazhass benne.

A Rhino GX alapmodellje még öt- vagy hétszemélyes, mint a legtöbb terepjáróé, de ez az Executive kivitel, ahol nem cél minél több embert fuvarozni. A vezetőfülkétől leválasztott hátsó részben ezért két kényelmes fotel kapott helyet, bőrkárpittal, ülésfűtéssel és elektromosan állítható lábtámasszal. Nem véletlenül, hiszen egy 40 colos tévét nézhetsz innen.

Jókora behemót a Rhino GX, 5,7 méter hosszú, 2,4 méter széles és 2,2 méter magas, ami azt jelenti, hogy egy Audi Q7 is eltörpül mellette. A Ford F-450 teherautóra épül, 6,3 tonnát nyom, ezért 6,7 literes V8-as dízel vagy 6,8 literes V10-es benzines kerül bele. Nem is olcsó, az alapmodell 250 ezer dollár, és abban még nincsenek benne az Executive extrái.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.