A Pagani első szuperautója számtalan különkiadást megélt már, és közülük is az egyik legizgalmasabb az Aether, egy nyitott tetős, csupa szénszálas anyagból készült Zonda, aminek a V12-es motorjához kézi váltót párosítottak.

Horacio Pagani szuperautója, a Zonda nem sok példányban készült, de ezek majdnem mindegyike egyedi alkotás, ahogyan a képen látható Aether is. A megrendelője versenyautós megjelenést szeretett volna, ezért a szénszálas anyagból készült karosszéria fényezés helyett csak lakkozás kapott, piros díszítésekkel, az utastérben kilincsek helyett fogantyúk kerültek az ajtókra.

A legizgalmasabb mégis attól lesz a Zonda Aether,

hogy a 7,3 literes, 760 lóerős V12-es motorjához nem a szokásos hétfokozatú duplakuplungos automata váltót szerelték, hanem egy hatfokozatú kézi váltót, ami a hátsó kerekekhez továbbítja a nyomatékot. Az biztos, hogy ez a Pagani értő kezet kíván, ha rendesen meg akarják hajtani.

A roadster karosszériás Zonda Aether idén november végén, a Formula–1-es Abu-Dzabi Nagydíjon kerül az RM Sotheby’s aukciójára, ahol 4,5-5,5 millió dollár körüli árat várnak érte, ez 1,3-1,6 milliárd forintnak felel meg.

A Pagani újdonsága is elég elképesztő:

És ezt olvastad már?
Az új Astrából is lesz kombi, méghozzá zöld rendszámmal is