Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bernie Ecclestone szerint Sebastian Vettel nem kapott elég támogatást a Ferraritól.

A Ferrari idén nagyon közel került ahhoz a 2018-as idényben, hogy szoros versenyben legyen esélye elhódítani az egyéni és a konstruktőri címet, ám Monza után teljesen összeomlott Sebastian Vettel és az olasz istálló is, ami végül a Mercedes és Lewis Hamilton ötödik világbajnoki címét eredményezte.

Az F1 korábbi atyaúristenét, Bernie Ecclestone-t is meglepte a fordulat, bár szerinte is követett el hibákat Vettel, ugyanúgy ahogy a csapat is:

„Fogalmam sincs, hogy mi történt. Őszintén hittem, hogy a Ferrari jó úton halad a bajnoki cím felé. (...) Világos, hogy Sebastian követett el hibákat, de a csapat is. És ez a probléma.”

Ecclestone úgy látja, Vettel egy érzékeny karakter, és a korábbi csapatával ellentétben a Ferrari pedig nem foglalkozott vele eleget, és ez együttesen vezetett a bukáshoz:

„Sebastian a Red Bullnál jól érezte magát a csapatban. Nem hinném, hogy a Ferrarinál is ez a helyzet, Ez pedig megzavarta őt az összpontosításban.”

Szerinte a 31 éves németnek keményebbnek kell lennie, és ahogy annak idején Michael Schumacher tette, kezébe kellene vennie az irányítást:

(Fotó: telegraaf.nl)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.