A Formula–1-ben is szereplő Aston Martin nem hagyhatta ki a lehetőséget: a két pilótája kipróbálta a 007-es titkosügynök legendás autóját a héten a mozikba kerülő új James Bond-filmből.

Nem akármilyen szállítmányt hozott a futár Sebastian Vettelnek és Lance Strollnak, az Aston Martin két pilótája ugyanis James Bond legendás autóját kapta kézhez. A DB5 több korábbi film után a héten a mozikba kerülő Nincs idő meghalni történetében is szerepet kapott, és a két F1-es pilótának itt volt a lehetőség, hogy kipróbálják.

Vettel és Stroll számára a film kaszkadőre, Mark Higgins mutatta meg, hogy látszólag mennyire egyszerűen lehet driftelni a veterán Aston Martinnal, de a két F1-es pilóta alaposan megizzadt, mire teljesíteni tudta a rájuk szabott feladatot.

Vettel és Stroll mindenesetre láthatóan nagyon élvezték, hogy nem a szokásos PR-szereplésről van szó.

Nem véletlenül lehet ennyire könnyen táncba vinni az Aston Martint, a DB5 eredeti vonalai alatt ugyanis modernebb technika dolgozik.

A filmhez olyan replikákat építettek, amibe az E46-os BMW M3 hajtáslánca került, bukókerettel és kagylóülésekkel. Szentségtörés vagy sem, de a BMW-motor is soros hathengeres, csak jóval izmosabb az eredetinél. A DB5 mellett több másik Aston Martin is szerepet kapott a filmben, Vettel és Stroll a klasszikussá érett V8-at és a modern DBS Superleggerát is kipróbálhatták.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!