Tényleg az lenne a legjobb, ha Bernie Ecclestone inkább nem szólalna meg.

Elég erős kijelentéseivel vált ismét központi témává a Forma–1-et évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone, amikor Vlagyimir Putyin melletti kiállásaként többek között olyanokat mondott, hogy golyót is bevállalna az ukránok ellen háborút indító orosz elnökért, és hogy a megszállás során több ezer ártatlan áldozat „nem volt szándékos”.

Az F1 természetesen azonnal elhatárolódott a 91 éves brit üzletember megnyilvánulásaitól, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pedig határozottan kijelentette, hogy nem szabadna teret engedni az ilyenféle nyilatkozatoknak:

„Nincs szükségünk arra, hogy egy olyan embert hallgassunk, aki hisz a háborúban, az emberek üldözésében, meggyilkolásában, és támogatja a háború mögött álló személyt. Nem hiszem el, hogy ezt hallom.”

Ecclestone válasza természetesen nem váratott magára sokáig: „Lehet, hogy nem vagyok elég érzékeny. Én sok dolgot másképp látok, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy Putyin mindig tisztességes volt a Forma–1-gyel szemben, amit viszont nem mondhatok el az összes szervezőről és fogadó országról”. Majd egy kis személyeskedésbe is belement még:

„Lewis sok mindent elfelejt. Például amikor a Mercedes nem akarta kifizetni neki, amit kért, azonnal mondtam, hogy majd én kifizetem a különbözetet. A sportágnak szüksége van színesbőrű, kínai vagy női versenyzőre.”

(Forrás: blick.ch, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne