Lehetne ennél jobb szolgálati autót találni egy két méter magas, háromgyerekes vízilabda-bajnoknak?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kiss Gergő, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó mostantól egy elektromos V-osztállyal fuvarozza a családját ide-oda, mint a Mercedes márkanagykövete.

Nem sok márkánál készül nagy sorozatban olyan elektromos autó, amely egy nagyobb család számára is életképes lehetőséget jelentene a napi közlekedéshez. A Mercedesnél van ilyen: az EQV, a márka kisbuszának 7 vagy 8 személyes kivitelben megvásárolható, villanymotoros változata.

Egy ilyennel márkanagykövetkedik mostantól Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, háromgyerekes apuka. Gergő és a Mercedes hivatalos kapcsolata 2019-ben, a Nagy Sportágválasztó programsorozat kapcsán kezdődött: a vízilabdabajnok a Nagy Sportágválasztó szóvivője és kommunikációs igazgatója, a Mercedes-Benz Hungária Kft. pedig a szervezők munkáját segítette autóival.

Ahogy Gergő mondja, „az autók mindig is fontos szerepet töltöttek be az életemben. Mindig is helye lesz a szívemben a hagyományos meghajtású sportautóknak, azonban családapaként nagyon megváltoztak az autókkal szembeni elvárásaim. Egyrészt a biztonság és a kényelem a lista élére került. Másrészt úgy gondolom, az elektromobilitás a jövő az autózásban, és szeretnék aktív részese lenni ennek a hatalmas átalakulásnak, ami az autózási szokásainkat merőben megváltoztatja. Szeretnék példát mutatni a gyerekeimnek, hiszen az ő felnőtt életükben még égetőbb lesz a környezeti kérdések megoldása. Mire ők felnőnek, várhatóan sokkal elterjedtebb lesz az elektromos autózás, én pedig büszke leszek arra, hogy márkanagykövetként egy ilyen ügy mellé állhattam”.

Az új EQV tényleg az a modell a mai villanyautók közül, amelyről egy háromgyerekes apuka álmodhat. A tágas belső térben nem panaszkodnak sem a gyerekek, sem a barátaik, edzőtársaik, akiket folyamatosan ide-oda kell autóztatni.  A 357 km-es hatótávolság hosszabb utakra is lehetőséget ad, de ha még ennél is messzebbre indulna a csapat, a 110 kW maximális teljesítményű gyorstöltési lehetőséggel akkor sem kell túl sok időt a töltőoszlopok mellett tölteni. És persze az EQV nem csak egy nagy autó, hanem egy nagy Mercedes, tehát biztonságos és kényelmes is.  A Kiss-nagycsaládot, ha szabad így fogalmaznunk, vezetéstámogató segédrendszerek (aktív sávtartó, holttérfigyelő, táblafelismerő asszisztensek, PRE-SAFE® preventív utasvédelmi rendszer), az új MBUX-vezérlésű infotainment, az indulás előtti előklimatizálás lehetősége és hangulatvilágítás óvja és szórakoztatja útjai során.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.