ID. Life néven mutatott be elektromos hajtású kisautót a Volkswagen, és most kiderült, hogy a gyártásba kerülő változat teljesen más lesz.

A Volkswagen múlt ősszel, a frankfurti kiváltására tervezett müncheni autószalonon mutatta be az ID. Life névre keresztelt elektromos hajtású kisautó koncepcióját, ami az ID.3-nál kisebb, az e-up! leváltására alkalmas modell előzetesének számított. Most kiderült, hogy az ID. Life ebben a formában biztosan nem kerül gyártásba.

A német Automobilwoche cikke szerint a minimalista stílusú, részben az első Golf egyszerűségét is megidéző koncepció nem nyerte el a wolfsburgi márka vezetőségének tetszését, ezért

a dizájncsapat most egy teljesen új koncepción dolgozik, amivel a fiatalabb, az autózás iránt kevésbé érdeklődő vevőket is megszólíthatják.
Jozef Kabaň vezető dizájnernek feladták a leckét: az új ID. Life nézzen ki jól, de másképp

Az ID. Life koncepcióautó technikája is figyelemreméltó volt. Az eleve elektromos hajtású autók számára tervezett padlólemez rövidített változatára épült, és a kerekeket egy 234 lóerőre képes elektromotor hajtotta.

A padlóba épített 57 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 400 kilométer körüli volt a hatótávja.
Jópofa megoldás a kicipzározható csomagtartó, de kérdéses az időjárásállósága

Nekünk bejött volna a finoman múltidéző dizájn, amivel a Honda e és a MINI Cooper SE konkurense lehetett volna az új Volkswagen. A gyártó persze nem adta fel teljesen a terveket,

2025-ben mutatja be az elektromos hajtású kisautóját, de egészen más formában.

A technikát pedig a Cupra is használja majd az UrbanRebel szériaváltozatához.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari