A Volkswagennél nem lassítanak, az ID.3 bemutatása után sorra érkeznek a gyártó következő elektromos autói. A jövőre megjelenő crossover után egy nagyméretű kombi lesz soron, ennek előzetese az ID. Space Vizzion.

A Volkswagen egy SUV és egy túrakocsi kombinációjának hívja a legújabb tanulmányautóját, ami tulajdonképpen egy kombi. Méghozzá jó nagy, 4,96 méter hosszú, vagyis 28 centivel még a Passat kombinál is hosszabb. Az ID. Space Vizzion nem egy céltalan koncepció, egy ehhez nagyon hasonló típust küld gyártásba a Volkswagen 2021-ben.

Az alapmodellben a hátsó kerekeket egy 279 lóerős és 550 Nm nyomatékú elektromotor hajtja. Az összkerékhajtású változat még egy 102 lóerős elektromotort kap az első kerekekhez, ezzel a kombinált teljesítménye 340 lóerő lesz, és

5,4 másodperc is elég ahhoz, hogy 0-ról 100 km/órára gyorsuljon. Nem rossz egy 586 literes csomagtartójú kombitól.

A végsebessége 175 km/óránál korlátozott, de egy ilyen utazóautónál úgyis inkább a hatótáv a lényeg. Az ID. Space Vizzion annyira áramvonalas, amennyire csak lehet, a Cw értéke 0,24, az orrán lévő nyílások tervezetten vezetik el a légáramot.

Az eredmény: a padlóba épített 82 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 590 kilométert lehet megtenni.

A belső tere úgy néz ki, mint ami akár holnap gyártásba kerülhetne, mindent a középen lévő 15,6 colos érintőképernyőről lehet kezelni, a vezető elé került egy kis kijelző, de az információkat a szélvédőre vetíti az autó.

A koncepció érdekessége az AppleSkin, egy olyan műbőr, amit az almalé gyártása során keletkező melléktermékből készítettek.

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól