Megmutatta elképzelését a jövő autójának műszerfaláról a Volkswagen. Mindent nagyfelbontású, szélesvásznú kijelzőkön követhetsz figyelemmel, a legfontosabb dolgokat pedig egyenesen az útra vetíti majd a szemed mozgását is követő rendszer.

Las Vegasban az elektronikai szakkiállításon mutatta meg a Volkswagen, milyennek képzeli a jövő autójának műszerfalát. Nem is olyan távoli jövőről van szó, hiszen nem egy futurisztikus koncepciót lepleztek le, hanem egy olyan rendszert, ami könnyedén beépíthető lenne akár a mai autókba is.

A hagyományos értelemben vett műszeregységet és középkonzolt is egy-egy nagyfelbontású képernyő helyettesíti, ahol érintéssel és gesztusokkal is elérheted a funkciókat. A head-up display jóval nagyobb felületben vetíti eléd a legfontosabb infókat, például a navigációs irányokat, amiket úgy látsz majd, mintha az útra festették volna fel.

A kormánykerék már nem kerek, hanem U-alakú, így takarás nélkül, mindig láthatod a kijelzőket. A rendszer pedig a szemed mozgását is érzékeli, így mindig tudni fogja, hogy mit és hol szeretnél látni magad előtt. Nem elképzelhetetlen, hogy ez a műszerfal már a jövő Golfjának tartott ID sorozatgyártású változatában benne lesz.

És ezt olvastad már?
A Mercedes elmondta, hogy Russellnek mit szabad és mit nem Hamilton ellen