Még csak most először kapta meg az európai év autója díjat a Volvo a vadonatúj XC40-nel, máris egy másik elismerés miatt bonthatnak pezsgőt a svéd márkánál. Az egy mérettel nagyobb XC60 kapta a World Car of the Year díjat.

Újabban Genfben az autószalonon osztják ki az európai Év Autója díjat, az egy hónappal később tartott New York-i autókiállításon pedig egy másik elismerést ítélnek oda: a világ legjobb autóinak. A zsűrinek itt nemcsak európai autós újságírók, hanem amerikai és ázsiai szakemberek is a tagjai, ezért a döntésük szélesebb kör véleményét tükrözi.

Miután a Volvo az első európai év autója díjának örülhetett az XC40-nel, most megkapta a World Car of the Year címet is az egy mérettel nagyobb XC60-nal. A zsűri itt több kategóriában is oszt elismerést, ezért a legjobb luxusautó az európai díjért szintén versenyző Audi A8 lett, a legjobb sportmodell címet pedig a BMW M5 kapta meg.

A legjobb dizájnért a Range Rover Velart díjazták, a legjobb városi autó a Volkswagen Polo lehetett, és egyáltalán nem meglepő, hogy a legjobb környezettudatos autó címét a második generációs Nissan Leaf kapta meg. Az XC60 mellett egyébként a Mazda CX-5 és a Range Rover Velar volt versenyben az abszolút elsőségért.

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót