Megesik, hogy egy versenyzőnek a csapat utasítására át kell adnia a helyét a csapattársának, de a túraautó-világkupa hollandiai harmadik futamán mintha a csapat sem tudta volna, mit akar. Michelisz Norbi a csapat segítségével felfért a dobogóra.

A Slovakiaring után mindössze egy héttel a hollandiai Zandvoortban sorakozott fel a túraautó-világkupa mezőnye, és a szombati első futam nem alakult valami jól Michelisz Norbinak, aki egy defekt miatt nem ért célba. A vasárnapi időmérőn azonban végül a harmadik helyet kapta meg, és a fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik pozícióból indulva a hetedik helyen ért be, ami kilenc pontot ért neki.

Az első kanyarra már a második helyről induló Björk fordult elsőként

Nem is ez volt az érdekes a zandvoorti hétvégén, hanem az, ahogyan a harmadik futam alakult. Az élről két Lynk & Co 03-mal Yann Ehrlacher és Thed Björk indultak, és a rajtnál az utóbbi elhúzott, annak ellenére, hogy a csapattársa nekikoccant, elsőként fordult az első kanyarban.

Björknek itt már át kellett adnia a vezető helyét Ehrlachernek

Itt pedig Ehrlacher már visszaadta az első helyet Björk számára

amitől a francia pilóta érthetően kiakadt a csapatrádión. A Cyan Performance Lynk & Co úgy aratott kettős győzelmet, hogy senki sem tudott neki örülni igazán. A végső döntés azonban logikusabbnak tűnt, Björk az így szerzett pontjaival második helyre lépett fel a bajnokságban Esteban Guerrieri mögé.

Björk futott be elsőnek, és végül is megérdemelte, de a helycserék elrontották az örömét

A végén mégis tudott örülni Björk, aki úgy érzi, megérdemelten szerezte a győzelmet

– Nyerni akartam, mint minden autóversenyző, és mivel csapattársak vagyunk, ha ő fordul elsőként a kanyarban, akkor nem támadom, mert szükségünk van a pontokra – mondta a futam után az esetről Björk. A kissé csalódott Ehrlacher elismerte, hogy nem ez volt élete legjobb rajtja, és belátta: – A jobbik énem most boldog, végül is ez egy dobogós hely a világkupán, aminél vannak sokkal szomorúbb dolgok is a világon.

Ehrlachernek és Björknek lesz mit megbeszélniük egymással és a csapattal

Michelisz Norbi végig a negyedik helyen autózott, és meglepetésre harmadikként intették le

Michelisz Norbi a rajtnál elvesztette a harmadik helyét, de sokáig tartotta a negyediket, előtte a szintén Hyundait vezető Augusto Farfus autózott, mögötte pedig a Lynk & Co volánjánál Yvan Muller. A pozíciójuk egészen a célig biztosnak tűnt, de

Michelisz ugyanis a márka legjobbja a bajnokságban.

Norbi tudja, hogy nem neki kellene a dobogón állnia, és ezt meg is köszönte a márkatársának

Michelisz a Zandvoortban szerzett pontjaival a negyedik az összetettben

– Augusto megérdemelte volna, hogy felálljon a dobogóra, de született egy döntés, hogy megelőzhetem, úgyhogy most az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy köszönöm neki – foglalta össze a futam végén Michelisz, aki a hétvégén szerzett 28 pontot hozzáadva 130 pontjával a negyedik a pontversenyben.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon