Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes egyre több modelljéből kínál plug-in hibrid változatot, és számunkra érdekes lehet, hogy a CLA és a CLA Shooting Brake konnektorról tölthető hibrid kivitele kizárólag a kecskeméti gyárban készül.

Az előző generációhoz hasonlóan a legújabb CLA és CLA Shooting Brake is kizárólag a Mercedes kecskeméti gyárából kerül ki, és innen szállítják a világ összes piacára.

Nemrég jelent meg a konnektorról tölthető hibrid változata, és most kiderült, hogy a CLA 250 e névre keresztelt modell is a magyarországi üzemben születik.

A Mercedesnél büszkék arra, hogy a járvány ellenére tartani tudták az ütemezést, és április végétől fokozatosan indították el a gyártást a kecskeméti üzemben, ahonnan most kigördült az első plug-in hibrid autó. A gyártásában részt vevő munkatársakat hónapokig képezték, és több mint kétezer munkatárs kapott speciális munkavédelmi oktatást.

A CLA-t egy 102 lóerős elektromotor hajtja, az 1,33 literes benzinmotorral együtt 218 lóerő a kombinált teljesítménye és 450 Nm a maximum nyomatéka. A plug-in hibrid CLA első példánya magyar vevőhöz kerül.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.