Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szép egy brüsszeli közműfedél-lenyomat, jól néz ki egy berlini esőgyűjtőrács-minta, de mi sokkal inkább budapestit akarnánk viselni.

Észrevetted már, néhol milyen gyönyörűen kimunkált fémfedeleken taposunk? Emma-France Raffnak feltűnt, és először 2006-ban, Lisszabonban próbálta ki festőművész apjával közösen, mit tudnak kihozni belőlük. Az eredményt egy fesztiválon ki is állították, de nagyobb áttörést jelentett, hogy Emma két évvel később, Berlinben folytatta a munkát.

Raubdruckerin néven egészen kinőtte magát a projekt: a csapat két állandó tagból és szükség esetén besegítő barátokból áll, akik környezetbarát festékkel festik be főleg Berlin, néha pedig más városok különleges mintázatú csatornafedeleit, és pólókra, kapucnis pulcsikra, táskákra nyomják, pontosabban a pólókat, kapucnis pulcsikat, táskákat nyomják a festékes felületre.

Ebből következően minden darab teljesen egyedi, és Berlin és Lisszabon mellett Amszterdam, Párizs, Brüsszel, Porto, Barcelona, Madrid, és a norvég Stavanger és Sandnes város lenyomatait lehet megvásárolni a webshopban.

Gyönyörű darabokat találni köztük, külön szimpatikus, hogy nem csak az eljárás és a felhasznált anyagok környezetbarátak, az üzleti modell is a fair trade-en alapul. Reméljük, csak idő kérdése, hogy Budapestre is eljutnak, itt is meseszép mintákon lépkedünk – egy ilyen egyedi pólót pedig bármikor felvennénk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.