Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Senki sem ismeri jobban a hajléktalanok életét, mint ők maguk. Most nekünk is megmutatják: ez a MyBudapest Photo Project.

Magyarországon több mint 50 ezer ember él fedél nélkül. Kényelmesebb, ha a többségi társadalom nem vesz róluk tudomást, csak nem humánus, nem előremutató, és közönyből még soha nem született megoldás semmire. A Budapest Bike Maffia és a Café Art Budapesten másodjára elindított akciójával hívná fel az emberek figyelmét az otthontalanság problémájára, amit ha nem is tudják megoldani, legalább a hajléktalanokról alkotott képet jobbíthatja.

Fotó: Nyeste Norbert

Fotó: Potári Mária

Fotó: Pataki Zoltán

Fotó: Varga Antal

A MyBudapest Photo Project lényege, hogy száz darab egyszer használatos fényképezőgépet osztottak ki hajléktalanok között, akik a saját szemszögükből mutathatják be életterüket, Budapestet, és ezen keresztül saját magukat, mindennapjaikat, gondolataikat.

Fotó: Király Attila

Fotó: Gede Márton

Fotó: Gyuró László

Fotó: Nagy József

Több mint kétezer fotó készült, ezekből egy szakmai zsűri állította össze „Az utca más képen. Az utcán másképpen” című kiállítás anyagát. A zsűri célja a kiválasztott képekkel, hogy azokon keresztül közelebb kerüljünk ezekhez az emberekhez, csökkenjen a kialakult szakadék a hajléktalan emberek és a társadalom között.

Fotó: Mayer Györgyné

Fotó: Schulteisz Lászlóné

Fotó: Hegedűs József

Fotó: Mayer György

A kiállítás szeptember 28-áig ingyenesen látogatható a Fugában. A helyszínen és online is lehet a képekre szavazni, így alakul majd ki a MyBudapest Photo Project 2018-as naptárjának képi anyaga. A naptár október 10-én, a Hajléktalanság Világnapján jelenik meg, bevételével a kezdeményezésben részt vevő hajléktalan embereket támogatják.

(Nyitókép: Hegedűs József)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.