Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valljuk be, kevés jobb dolog van annál, mint amikor az ember talál magának egy jó fodrászt. A szalonból távozva, a frissen vágott haj érzése egyike azoknak a bizonyos „priceless” momentumoknak. Amikor az utcán sétálva egy kicsit annak a George Clooney-nak érzed magad, akit most választottak a Top100 élére. Egy jó frizura idővel része lesz személyiségednek, hiszen rajta keresztül fejezed ki a világnak, milyen ember is vagy valójában: lázadó, konformista, veszélyes, furcsa, merész vagy félénk. Listánkon minden típusra találsz példát, ami ezúttal a filmvilág ikonikus szereplőit és hajviseleteiket mutatja be.

 1. 10/10


  Steve McQueen

  Steve McQueen hűvös, nemtörődöm, már-már hanyag hozzáállását oktatni kellene. A lazán oldalt elválasztott haj tökéletesen mutat egy öltönnyel, de működik egy farmer, póló, dzseki szettel is. Nem csoda hát, hogy stílusa még ma is abszolút releváns.

 2. 9/10

  James Dean

  Rossz fotó James Deanről nem létezik, mi legalábbis nem találtunk. Ez talán annak is köszönhető, hogy bár tanult színészetet, arcával mégis korlátozott számú érzelmet volt képes kifejezni a róla készült legendás fekete-fehér fotókon. Kissé zilált frizuráját, amit a Rebel Without a Cause című filmben viselt először, lázadó fiatalok ezrei másolták le rögtön. Talán ez is az oka annak, hogy hatvan év távlatából is pozitív példaként hozzuk fel.

 3. 8/10

  Robert Redford

  Redford az egyik legsármosabb férfi színész volt a ’70-es években, és ha ez nem lett volna még elég, hajával bármit tehetett, jól állt neki. (Az átkozott mázlista!) A kissé megnövesztett, oldalt elválasztott, oldalszakállba csapó hajviselet stílusos marad az idők végezetéig.

 4. 7/10

  Elvis Presley

  Elvis tudta, hogy a stílus hatalom. Korai frizurái James Dean iránti rajongását tükrözték, később azonban sikereivel együtt haja is megnőtt. A rock’n’roll viselettel hol hátrafésült hajjal jelent meg, hol pedig hagyta, hogy a hajzuhatag szinte belessen arcába. A stílus - Elvis emlékével együtt - érinthetetlen.

 5. 6/10

  Gregory Peck

  Ami a férfi frizurákat illeti a ’60-as évek behúzta a kéziféket. A klasszikus oldalra fésült stíluson kívül nemigen akadt egyedi hajviselet, kivételt képzett Jack Nicholson vagy éppen Dustin Hoffman rövidre vágott sérója. Ennél azonban karakteresebb volt Gregory Peck, akinek haja hosszabb volt, de még kezelhető, amolyan csendes nemes stílusú.

 6. 5/10

  Kurt Cobain

  Nem forgatott ugyan filmet, unplugged koncertjeiről készült videóival azonban kiérdemelte, hogy szerepeljen ezen a listán a legendás énekes. Kurt Cobain hosszú és kissé ápolatlan frizurája különös módon legtöbbször mintha tükrözte volna az énekes lelkiállapotát. Hajviselete – ami több stílushoz is könnyen igazítható – tagadhatatlanul példaértékűvé vált egy teljes generációnak.

 7. 4/10

  Ewan McGregor

  A „vissza az alapokhoz” elv sokszor működik, működött Ewan McGregor esetében is a Trainspotting című filmben. Ez a rövid haj a karakteres arcú és szemű férfiaknak áll leginkább jól, különösen, ha mindez erős állcsontozattal párosul. Kölcsönöz ugyan némi katonai jelleget viselőjének, ez azonban még előnynek is tekinthető egy üzleti tárgyaláson.

 8. 3/10

  Robert Pattinson

  A Twilight filmek főszereplőjének hajviseletén szintén érződik némi James Dean hatás, a sokszor összekócolt séró azonban lazább benyomást kelt. Tökéletes választás, ha fiús kinézetünket akarjuk férfiasabbá tenni.

 9. 2/10

  Ryan Gosling

  Ryan Gosling frizurája újabban a klasszikusokra hajaz. Egy kis Cary Grant, egy adag George Clooney, azonban valahogy mindig bele tud csempészni az egész megjelenésébe egy apró csavart. Az olykor kissé ápolatlan hatást páratlanul hosszú hajtincseivel drámaivá és elegánssá tudja tenni napjaink egyik legnagyobb sztárja.

 10. 1/10

  David Bowie

  Bowie stílusa egyenlő a halhatatlan ízléssel, hajviselete pedig pontosan tükrözte kísérletező személyiségét. A Man Who Fell To The Earth című filmjével nem pusztán egy sor poszt-punk zenekar külsejére volt hatással, de megreformálta a popzenét és a fodrászvilágot egyaránt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.