Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Wakandában sincsenek jobb szállók.

Hôtel de Paris Monte-Carlo: Az 1864-ben nyitott szállodában olyan nagyságok szálltak meg, mint Frank Sinatra, Elton John, Ella Fitzgerald és Nat King Cole – többek között, természetesen. A Princess Grace lakosztály az egykori színésznő, Grace Kelly előtt tiszteleg, aki a helyiek szerint újradefiniálta Monacót.

The Savoy, London: Az eredetileg 1889-ben nyitott szálló híres vendégei között megfordult Maria Callas, Winston Churchill, Charlie Chaplin és Katharine Hepburn. A francia impresszionista szupergéniusz, Claude Monet is itt szállt meg, amikor Londont ábrázoló festményeit készítette. Ma lakosztály viseli a nevét.

Ritz Paris: három a hotel legilusztrisabb vendégei közül: Coco Chanel, Audrey Hepburn és Maria Callas. Előbbiről lakosztályt is elneveztek, amelyet a híres tervező ikonikus stílusában rendeztek be.

Hotel Windsor, Melbourne, Ausztrália: a 135 éves intézmény leghíresebb vendégei rendszerint a királyi lakosztályban szállnak meg.

Athenaeum Hotel & Residences, London: az ötcsillagos hotel a legmagasabb igényeknek is megfelel.

The Drake, Chicago: Diána hercegnő ebben a hotelben szállt meg 1996-ban. A lakosztálya berendezését azóta szinte alig változtatták meg.

Round Hill Hotel and Villas, Montego Bay, Jamaica: A Round Hill Hotel and Villas egy 110 hektáros birtokon fekszik a Montenego-öbölben. John F. és Jackie Kennedy a 25-ös számú villában szálltak meg a hatvanas évek elején.

King David Hotel, Jeruzsálem: A húszas években épült hotelben fontos történelmi személyiségek vettek ki szobát, például Winston Churchill, Nelson Mandela vagy Barack Obama.

InterContinental Carlton, Cannes, Franciaország: elég, ha annyit mondunk, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon részt vevő filmcsillagok több generációja szállt meg itt.

The Galle Face Hotel, Colombo, Sri Lanka: Ezt az 1864-ben nyitott szállót négy angol kereskedő alapította, ennek megfelelően szoros kötelékek fűzik Angliához. Megszállt itt a Sherlock Holmes regényke írója, Sir Arthur Conan Doyle, és az egykori James Bond, Roger Moore is.

The Taj Mahal Palace, Mumbai: a dalai láma, Gregory Peck, Brad Pitt és Angelina Jolie – íme néhány a legnevesebb vendégei közül. George Harrison ebben a szállóban tanult szitározni Ravi Shankartól. Ma a lakosztály a Ravi Shankar nevet viseli.

The Strand, Rangun, Mianmar: mi a közös George Orwellben, Rudyard Kiplingben és Anthony Bourdain-ben? Mind jártak már az 1901-ben alapított szállóban.

Hotel Lutetia, Párizs: négyévnyi felújítás után tavaly újranyitott szálloda a jazz fénykorának legnagyobb sztárjait látta vendégül, köztük Josephine Bakert. A róla elnevezett lakosztályból csodás kilátás nyílik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.