Kolbász, marhaszegy, bbq, tarja, debreceni+sör=boldogság.

Ha lennének a témában tudományos kutatások, minden bizonnyal elsöprő erővel állapítanák meg, hogy ha egy férfi elé valamiféle szaftos húst és egy korsó sört tesznek, a szervezetében nagyobb mennyiségben jelenik meg a boldogsághormonként is emlegetett endorfin. Mutatunk öt olyan helyet, ahol a haverjaiddal együtt túladagolhatod magad szaftos, lucskos húsokkal.

Bp Barbq

A Bp Barbq az egyik kedvenc gasztrópontunk a városban, egy igazi hedonista katedrális, ahol a főpap, Serényi Zsolt mániákus alapossággal és szenvedéllyel készít elképesztően finom és szaftos dolgokat. Mostanában a Tipsy texan az egyik sláger, de szerintünk a káposztásan lucskos Reuben szendvics is megkerülhetetlen. Hatalmas előny, hogy kevert italokban is nagyon ott vannak, szóval egy zarándoklatot mindenképpen megér.

Cupákos

A bulinegyed szívében, egy lépésnyire a környék szívcsakrájának számító Kazinczy utcától nyitott meg májusban a Cupákos. A neve máris sokat elárul, vegák, vegánok jobb ha másfelé veszik az útirányt, ez ugyanis egy 2.0-ásított falatozó, ami a hentesbüfék élményét emeli hipszterkompatibilis szintre. Vannak egészen pénztárcabarát megoldások (zúzapörkölt 1290-ért?!), de mondjuk a észak-afrikai ihletésű merguezért sem sok az 1990 forint. Kolbász, töpörtyű, csülök. Nagyon kortárs, de közben oldszkúlan magyaros, adjuk az ilyet.

Vágódeszka

A neve olyan, mintha ugyanaz a pr csapat találta volna ki a koncepciót, mint a Cupákosét. Retrómagyaros fogások 2017-re pimpelt köntösben: a burger unokatesójának számító robuci, császárszalonna, tarja, magyaros burger, debreceni, kolbász, utóbbi zsírtól csillog, kovászos uborka, mustár és ajvár társaságában érkezik. Sörnek Krusovice van csapon, szóval ne legyenek illúzióink: ez egy igazi férfimenedék, még akkor is, ha nem ekként pozicionálja magát.

Beef Heaven

Új hely a térképen a Beef Heaven, akik azért mégsem most jöttek a hathúszassal, hiszen a Liszt Ferenc téri intézmény mögött a burgerszcéna egyik legrutinosabb csapata, a Tuning áll. High end éttermi környezetben a marhaszegyre és a streakre helyezik a hangsúlyt, de nem hiányzik az étlapról a burger sem. Ha a nagy ő előtt szeretnél villantani, de úgy, hogy nem mondasz le a szaftos húsokról, akkor ne keress tovább.

Töltő

A Wesselényi utcai Töltő már régebbi versenyzőnek számít, annak ellenére, hogy 2015-ben nyitott. Ez az a hely, ahol a kolbászos bucikat művészi magasságokba emelték, egy darab kolbász egy kifliben még nem volt ennyire esztétikus élmény, ennyire költői látvány.

A grillkolbászokat helyben töltik, a pékárú és a szószok saját gyártásúak, és ezek mellé még craft sörök között is válogathatunk. Aki ráadásul csípi az erőset, az itt nagyon maszek chilis szószok között válogathat.

És ezt olvastad már?
A világ legrégebbi szívószálát találhatták meg a Kaukázusban