Szembenézni a saját gyengeségeinkkel az egyik legnehezebb dolog a világon, éppen ezért sokszor csak kifogásokat gyártunk magunknak, az életünk nagy részét pedig hiábavaló várakozással töltjük.

Sokszor arra várunk, hogy valami befejeződjön, máskor meg arra, hogy valami elkezdődjön az életünkben. Ám az ilyen felesleges időtöltéssel soha nem fogunk előrébb jutni. Éppen ezért most ne is húzzuk tovább időt, hanem nézzünk szembe 7 kemény, ám igaz tétellel, amivel nem árt tisztában lenni!

1. Valójában senki sem túl elfoglalt ahhoz, hogy válaszoljon neked. Talán sokszor ezzel nyugtatod magad, ha például az általad kiszemelt csaj nem reagál a megkereséseidre, ám belül talán te is tudod, hogy ez nem így működik. Mindenkinek arra és azokra a személyekre van ideje, akikre szakítani akar. Szóval, ha valaki válaszra sem méltat és soha nem érdeklődik felőled, azt mind a szabad akaratából (nem) teszi meg. Az ilyen emberektől jobb minél előbb megszabadulni és azokra koncentrálni, akik értékelnek téged és törődnek veled.

2. Mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe. Baromi egyszerűen hangzik és legyinthetsz, hogy persze hogy így van ez, hiszen tök egyértelmű, ám valójában sokszor hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Akármennyire jószívű emberről van is szó, akkor is eléd fogja helyezni a saját érdekeit. Neked pedig meg kell tanulnod a saját határaidat és meg kell tanulnod néha nemet mondani, hiszen ha te nem állsz ki magadért, akkor senki sem fog helyetted. (Kivétel a család)

3. Lehetetlen mindenkit boldoggá tenni. Sok olyan embert ismerünk, aki mindig próbál mindenkinek megfelelni, ám ez teljességgel lehetetlen. Ha valaki erre törekszik, az végül beleőrül és soha nem lesz saját élete. A legjobban akkor jársz, ha saját magadra hallgatsz és annak megfelelően hozol döntéseket. Legyen merszed megvalósítani az álmaidat és kimondani az érzéseidet! A legfontosabb, hogy a saját lelkiismereted mindig tiszta legyen.

4. A világ semmivel sem tartozik neked. Tulajdonképpen két választási lehetősége van az embernek: vagy sajnáltatja magát és egész életében azon bánkódik, hogy ő bizony jobbat érdemelne vagy kiállsz magadért és elveszed/megteszed amit akarsz. Tutira kitalálod, hogy a sikeres emberek melyik utat választják...

5. Saját magadnak gyártasz kifogásokat. Nyugodtan megmagyarázhatod magadnak, hogy miért nincs elég pénzed, elég energiád vagy szabadidőd ahhoz, hogy elérd a céljaid, ám valójában ez senkit sem érdekel. Szinte mindenkinek van legalább egy ilyen kifogás a tarsolyában. Azok a személyek, akik kihozzák a legtöbbet az életükből, nem keresnek kifogásokat. Sokkal inkább kitalálják, hogyan lehetne legyőzni az akadályokat és sikerre jutni. Ez mindennek a kulcsa.

6. A cselekedeteid határoznak meg téged, nem a gondolataid. Álmodozhatsz nyugodtan egy jobb világról a szobádban, ám amíg nem kelsz fel és kezdesz neki valami értelmesnek, addig nem lesz változás. Ha fejben nagy terveket tudsz szőni, az tök jó dolog, de hiábavaló az egész, ha nem párosul tettekkel. Nem árt tudni, hogy mások a tetteink által fognak megítélni, nem a szándékaink által.

7. Senki sem fog megmenteni a saját életedtől. Az életben mindig várunk valamire. Valaki arra vár, hogy végre megismerje a nagy szerelmet, valaki arra, hogy ölébe hulljon az álommeló, valaki meg bármiféle csodára. Pedig az igazság az, hogy ilyen csodák nincsenek. A problémákat nem lehet varázspálcával megoldani, azokat neked kell kezelésbe venned. Amikor nehéz idők járnak, akkor sem várakozhatsz senki másra, neked magadnak kell intézkedned mert jobb ha tudod, hogy leginkább csak magadra számíthatsz az életben.

(via)

És ezt olvastad már?
Hamarosan nem lehet téli olimpiákat rendezni az időjárás miatt