Nem akarod, hogy bírjanak? Mutatjuk, mit csinálj!

Korábban már megmutattuk, mik azok a tulajdonságok, amelyekkel mások szemében azonnal szimpatikusabbnak tűnhetünk, most viszont olyan jellemvonásokat mutatunk be, amelyekkel éppen az ellenkező hatást érhetjük el.

Íme, 9 olyan dolog, amit mások nem fognak bírni bennünk. Vagy mi nem fogunk bírni másokban.

1. Alváshiány

Ha kialvatlanok vagyunk, sokkal, de sokkal kevésbé tűnünk szimpatikusnak mások szemében.

2010-ben svéd és holland kutatók tesztalanyoknak olyanfotókat mutattak, amelyeken kétféle csoprt tagjai voltak láthatók. Egyik csoporthoz tartozók előző este nyolc órát aludtak, a másik csoport tagjai viszont 31 órája ébren voltak. Nem meglepő, de az alváshiányos csoport tagjait a tesztalanyok sokkal kevésbé találták szimpatikusnak. Egy másik kutatásban az olyanok azzal indokolták a döntést, hogy a kialvatlanok sápadtabbak, szomorúbba, mint azok, akik aludtak.

2. Testbeszéd

Egy 2016-os kaliforniai tanulmány szerint azok a testtartások, amelyekben erősnek szeretnénk látszani, mások szemében kevéssé szimpatikussá fog tenni bennünket, és ez a helyzet a nem nyitott, elzárkozó testtartásokkal is. Ha valakivel karba tett kézzel beszélget velünk, az pont ilyen.

3. Stressz

Legyél laza és szimpibbnek fogsz tűnni.

Egy 2013-ban Finnországban, Dél-Afrikában, Angliában és a Balti-államokban végzett kutatás szerint férfiak kevésbé találták vonzónak azokat a nőket, akikben magasabb szinten volt jelen a kortizol nevű stresszhormon. A férfiak előtt természetesen nem volt ismert, ki mennyire stresszes, de úgy fest, ez tudat alatt mégis hatással volt arra, mennyire találják az adott hölgyeket szimpatikusnak.

4. Túl boldognak látszol

A boldog, elégedett nőket a férfiak rendszerint vonzónak találják, de fordítva nem feltétlenül működik ugyanígy. Egy kanadai egyetem 1000 személy részvételével végzett egy kutatást: nekik is fotókat mutattak férfiakról és nőkről. Kiderült, hogy a nők a túlságosan vidám és feltűnően boldog férfiakat kevésbé találták megnyerőnek, míg férfiaknak az nem jött be, ha egy nő túl büszkének tűnt.

5. A humorérzék hiánya

Egy 2009-es kaliforniai tanulmány szerint a humorérzék olyan tulajdonság, ami szimpatikussá tehet bennünket mások szemében, viszont kevésbé tűnünk majd szimpinek, ha semmi humorunk. Ez a tulajdonság ráadásul nem nemi hovatartozás kérdése, a férfiak és nők egyaránt antipatikusnak érzik, ha valakinek semmi humora.

6. Lustaság

Egy 2004-es tanulmányban régészhallgatókat kértek fel, hogy osztályozzák, a csoporttársaik mennyire vonzók. A hallgatók közös gyakorlaton vettek részt, a kurzus elején és végén is le kellett adniuk osztályzataikat, és az derült ki, hogy akit a közös munka során lustának találtak, azokat a kurzus végén kevésbé szimpatikusnatalálták.

Nem szexi, ha tohonya vagy és lusta.

7. Nem jó az illatod

A tudomány szerint olyan partnert választunk magunknak, aki genetikailag nem különbözik tőlünk sokban – és ezt a döntést gyakran a másik testszaga alapján hozzuk meg.

A New Mexico Egyetem 2006-os kutatása bebizonyította, hogy ha egy heteroszexuális pár két tagjának MHC-ja hasonló, a két fél annál kevésbé találja egymást vonzónak és annál többször lépnek félre.

(Az emberi MHC (gyakran használt elnevezése: Human Leukocyte Antigen – HLA-komplex) a humán genom egyik legfontosabb régiója, amely fontos szerepet játszik a fertőző betegségek leküzdésében, az autoimmun betegségek kialakulásában, a szerv- és szövetátületésben és a veleszületett immunitás szabályozásában. A humán MHC első teljes géntérképét 1993-ban közölték, amit 1999-ben a Human Genom Project keretében meghatározott első, szekvenciaalapú géntérkép követett.)

Ugyanakkor az is kiderült, hogy ha nagyon különbözik a másik testszaga a sajátunktól, akkor kevésbé fogjuk vonzónak találni.

8. Őszintétlenség

Ha azért füllentenél, hogy vonzóbbnak tűnj, inkább ne tedd!

Egy 2006-os kanadai kutatás során résztvevők részinformációkat kaptak különböző személyekről. Ebben intelligensként/nem intelligensként, függetlenként/vagy mások anyagi segítségére szolulókként, illetve őszinteként/hazudósként mutatták be őket. Ezek után a résztvevők további kritériumok ismeretében osztályozták az alanyokat. Az derült ki, hogy a legvonzóbb, legszimpatikusabb tulajdonságnak az összes tulajdonság közül az őszinteség számított.

9. Cigaretta és sok pia

2016-ban Belgiumban 200 heteroszexuális hölgynek mutattak fotókat férfiakról, illetve adatokat is közöltek róluk. A kutatásból kiderült, hogy a nemdohányzó férfiakat vonzóbbnak találták a dohányzóknál, és a kocadohányosoknál – főleg akkor, ha hosszú távú partnerként gondoltak rájuk.

Azokat viszont, akik egyáltalán nem ittak, vagy nagyon gyakran fogyasztottak alkoholt, kevésbé találták vonzónak, mint azokat, akik alkalmanként felhörpintenek egy-két pohárral. Ez nem olyan rossz hír azoknak, akik nem cigiznek, ellenben alkalmanként szívesen megisznak pár pohár finom italt.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon