Az Age of Empires felújított trilógiáján át a Mafiáig 11 olyan ötletet tudunk, amivel senki sem jár rosszul.

Star Wars Squadrons

Az EA mintha kezdene magára találni Star Wars-ügyileg, a Squadronsszal mi nagyon jól szórakoztunk, és bár tény, hogy nincs benne eszeveszettül sok tartalom, azért ami benne van, az bitang jó űrcsatákat jelent. Ráadásul most úgy néz ki, hogy a Motive egy korábbi nyilatkozatukkal ellentétben mégis hoz ki új és ingyenes tartalmakat a játékhoz, az meg már csak hab a tortán, hogy VR-sisakkal is játszható, az élmény pedig az egyik legjobb, amit kaphatsz a pénzedért. És nem sok pénzről van szó, egy tízesért manapság már be lehet húzni.

Tesztünket itt olvashatod: Star Wars: Squadrons

Mafia Trilogy

Három játék egy áráért, és most persze vitatkozhatnánk, hogy három milyen játék, de maradjunk annyiban, hogy a Mafia 1 újraalkotott változata és a nem túl izmos, de élvezhető Mafia 2 remaster már megérne ennyit, de aki a Mafia 3-at is végigtolná, az ezzel a pakkal megteheti. A Mafia Definitive Editionről ódákat zengtünk, ha kimaradt volna, akkor kérd ezt karácsonyra. Nagyjából 15.000-ből megvan.

Tesztünket itt olvashatod: Mafia: Definitive Edition / Mafia II: Definitive Edition

Super Mario 3D All-Stars

Már csak azért is vedd ezt a pakkot, mert elvileg csak március 31-ig kapható (vagy amíg tart a készlet), és 3 olyan játékot tartalmaz, amit egy igazi Mario-rajongónak ismernie kell. Vagy legalábbis végigtolnia legalább életében egyszer. A Super Mario 64, a Super Mario Sunshine és a Super Mario Galaxy hármasából egyértelműen az utóbbi a befutó, de azért az első két 3D-s Mario-játék is megér egy misét. 18.000 Ft körül lehet venni, és vinni magaddal bárhová Switch-en.

Tesztünket itt olvashatod: Super Mario 3D All-Stars

Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition

Jó, hát lehet, hogy nem éppen ez a legolcsóbb játék, de nézzük arról az oldalról, hogy PS5-re nem igazán találsz per pillanat jobb sztoriorientált játékot, ráadásul egyből kettőt, hiszen a Miles Morales Ultimate Editionben benne van a Spider-Man Remastered is, így két szuper játék is jár a pénzedért, ami grafikailag is remek, játékélményben pedig csodás. Kár, hogy a Miles Morales-kaland rövid, pedig akár háromszor ennyi játékidőt is bele tudnánk ölni.

Tesztünket itt olvashatod: Spider-Man: Miles Morales

Mortal Kombat 11 Ultimate

Minden háztartásban kell, hogy legyen egy Mortal, miért ne lehetne a legújabb, amely irdatlan sok karaktert ad, ráadásul benne van Rambo, a Terminátor, Spawn és még Joker is. Azt meg már csak félve említjük, hogy az Ultimate-ben ott az Aftermath kiegészítő is, amely tovább viszi az alapjáték sztoriját, PS5-ön pedig csodásan néz ki, és eltűnnek a töltési idők is. Abszolút kötelező darab, 17-ből simán megvan most bárhol.

Tesztünket itt olvashatod: Mortal Kombat 11 Ultimate

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Lehet, hogy nem érted elsőre, mit keres ez itt, hiszen bőven nem minden idők remastered kiadása, de akad belőle egy verzió, amiért megéri kifizetni egy tizest (ennyibe kerül mostanában akciósan). Ez a Switch-változat, ami majdhogynem egy az egyben úgy néz ki, mint a régi verzió, pár ponton azonban ott is látszik a felújítás, megy, mint a zsíros istennyila, és még mindig iszonyú hosszú időre le tud kötni. És nincs jobb, mint feküdni a kanapén kezedben a Switch-csel, és lenyomni néhány versenyt. A Hot Pursuit még mindig a legjobb NFS-epizódok között van.

Tesztünket itt olvashatod: Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Age of Empires: Definitive Collection

Három játék egy áráért, és mivel Age of Empires-epizódokról van szó, ez nagyon, de nagyon sok játékidőt jelent. Ráadásul a felújítások elég jól sikerültek, aki esetleg még nem foglalkozott volna valamilyen okból ezzel a szériával, vagy csak átvenné, hogy milyen is volt ez az egész stratégiai mennyország még a 4. rész megjelenése előtt, az egy pakkban beszerezheti. Általában 15-ért be lehet zsákolni, de most a Microsoft Store 12-ért odaadja.

Serious Sam Collection

Switch-re jött ki a klasszikus trilógia, ami még mindig veszett jó poén, pörög, mint az állat, és elég hosszú időre leköt. A három játékból egyértelműen az első a legjobb, de a másik kettő is remek, mindez egy 10-esért az eShopból, fizikai megjelenés egyelőre nincs.

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2

Mindannyiunk gyerekkora az alapjaitól épült újra, és eszméletlenül jó lett a feldolgozás, annyira, hogy megint visszarepített minket egy jobb időbe, mindezt pedig csodás grafikai megoldások és a régi zenék összeházasításával sikerült megoldania. A két játék még ennyi idő elteltével is működik, a modernizálás pedig csak a külsőségeken mutatkozik meg, a játékélmény még mindig kellemesen oldschool. 13 körül lehet beszerezni.

Tesztünket itt olvashatod: Tony Hawk's Pro Skater 1+2

The Yakuza Remastered Collection

Ha még nem vágtál volna bele a Yakuza-szériába, akkor most van itt az ideje elkezdeni, illetve ha ismersz olyat, aki még hezitálna, akkor itt a remek karácsonyi ajándék számára. A Yakuza 3-4-5 újrakevert kiadása szuper lett, az Európában kivágott részek most először elérhetőek bennük, magyarul ez nem csak egy sima ráncfelvarrása, hanem komoly újradolgozása a klasszikus trilógiának. Sokáig leköti az embert. Most 15-ért lehet megvenni. Ha van belőle.

Bayonetta / Vanquish

Ha van két játék, amit az ember tátott szájjal bámul végig, mert annyira pörgős, őrült, és a legjobb értelemben véve „japán”, akkor a Bayonetta és a Vanquish azok. A két játék egy csomagban, PS4-en és Xbox One-on egy 10-esért játszható végig, a hatalmas mosoly az arcon garantált, és legalább rájössz, hogy a Vanquish is egy sokkal jobb játék, mint amire eredetileg emlékeztél.

Tesztünket itt olvashatod: Bayonetta & Vanquish

És ezt olvastad már?
Ha egy szép francia teniszezőnőről néznél képeket…