Nem hinnéd el, mi köze egy rakás kotonnak és sikosítónak a Föld órájához
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egész úgy kezdődött, hogy szabadnapomon kaptam egy e-mailt a kollégáktól, hogy megérkezett a szerkesztőségbe a kotonszállítmány és a síkosító, amit rendeltem. Meg a gyertya. Fényképet is tettek mellé illusztrációnak, komment: „Robi, megjött a túlélőpakkod”. Tulajdonképpen örülhetek, hogy nem a Facebook-falamra posztolták a képet. A savazás persze egy hosszú e-mail folyamban pörgött tovább, olyasmikkel, hogy szólnak, amint megjött a gumikecske és a Frank Drabin-féle szopóvibrátor.

Ennél jobb alkalom persze nem kellhet pár aljas poén elsütésére. Nagyon vicces, tényleg, de most mit mondhat erre az ember? Hogy én nem rendeltem semmiféle csomagot? Minél jobban tagadok, annál sárosabbnak tűnök. Egyébként meg ha rendelek kecskét, biztos, hogy nem a szerkesztőségbe kérném a csomagot, naná, hogy nem. Szóval megvolt az aznapi rejtély: ki küld nekem egy rakás kotont? Meg gyertyát? Mi köze ezeknek egymáshoz?!

Aztán másnap mindenre fény derült, amikor érkezett a Durexet képviselő reklámügynökségtől egy e-mail, melyben kedvesen érdeklődtek, hogy megkaptam-e a pakkot, amivel a Föld órájához kapcsolódó kampányukat promotálják. Mondjuk, ha előbb jön ez a mail, akkor biztosan megkímélnek párpercnyi fejtöréstől, mert komolyan valami irodai prankingre gyanakodtam. De nem erről van szó, hanem arról, hogy március 29-én jön a Föld órája, amikor az egész bolygón kikapcsolják az elektromos eszközöket, nem mennek majd a tévék, a laptopok, az okostelefonok, az iPadek, leoltják a villanyt, és sötét lesz. A Durex szerint ez a sötét főleg egy dologra jó, nem fogod kitalálni, mire.

Föld órája? Mi az?!

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezett nemzetközi kezdeményezés. E napon arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják le a nem létfontosságú lámpákat és elektromos berendezéseket, és ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A Durex aggódik, hogy kevesebb a szex!

A technológia vívmányai napjainkban nagy szerepet játszanak abban, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket, ugyanakkor sok esetben éppen ezek miatt távolodunk el egymástól. A mai szerelmespárok életében, akik többet foglalkoznak elektronikus eszközeikkel, mint egymással, a különböző kütyük előbb-utóbb az intimitás útjába állnak. Ez is oka lehet annak a szomorú ténynek, hogy az emberek húsz százalékkal kevesebbet szeretkeznek manapság, mint 2000-ben.

Az előző feltevést támasztja alá az az adat is, miszerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek húsz százaléka használta már okostelefonját szeretkezés közben , vagy az, hogy a Twitter-felhasználóknak általában rövidebbek a párkapcsolatai, mint azoknak, akik nincsenek regisztrálva a közösségi oldalon. Sőt, ennél még meghökkentőbb eredményeket mutat az az angol felmérés, amely szerint a megkérdezettek tizenkét százaléka felvette telefonját, tízből egy olvasott el üzenetet és több mint öt százalék facebookozott már valaha szeretkezés közben. Ezek után jogos a kérdés, hogy a technika valóban lohasztja a szerelem utáni vágyat?

A Durex hisz abban, hogy semmi nem állhat a jó szex útjába, de tény, hogy a telefonok, laptopok, tévék és iPadek okozta egyre növekvő függőség ahelyett, hogy összehozná az embereket, inkább távolabb sodorja őket egymástól.

Március 29-e ezért jó alkalom arra, hogy ne csak a fényeket, hanem a különböző kütyüket is mind mellőzük. Jelentkezzünk ki és kapcsoljuk le az elektronikus eszközeinket, szabaduljunk ki a technika bűvköréből, és engedjük, hogy sötétbe boruljanak a képernyők, elaludjanak a fények, hogy így a párok mindenütt újra egymásra találjanak!

A Durex egy elgondolkoztató kisfilm segítségével szeretné cselekvésre ösztönözni az embereket. A videó magunkhoz hasonló párok rövid történetét mutatja be, akik annak ellenére, hogy fizikailag egymás mellett vannak, a képernyők okozta bűvölet miatt mégis óriási köztük a távolság.

Szóval ha lekapcsolják a villanyt, akkor szeretkezz, a Durex sajtósait pedig ezennel kedvesen arra kérem, hogy küldjék a cuccokat, tök jó, csak a legközelebbi csomag előtt figyelmeztessenek, hogy érkezik egy kis meglepetés a nevemre. Vagy még jobb, ha valamelyik kollégám nevére küldik, mert akkor tudok én is trollkodni egyet. Mondjuk Rétsági Oszkárnak vagy Hauschel Tamásnak, ők tolták legvidámabban a prankinget. Köszönöm szépen.

(Elég gyenge magyarázkodás, Robi, szólunk, ha megjött a gumikecske – a szerk.)

(Fotó: Rétsági Oszkár)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.