A klímaváltozás miatt új növényfajták jelenhetnek meg Németországban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És az állatvilágra is hatással lesz, de egyelőre nem lehet tudni, milyen mértékben.

A klímaváltozás miatt valószínű, hogy a Rajna vidékének körülményei tartósan mediterrán irányba tolódhatnak el, a német Szövetségi Hidrológiai Intézet (BfG) becslései szerint ez pedig melegkedvelő növényeket hozhat a térségbe.

– mondta a BfG biológusa, Peter Horchler, aki hozzátette, hogy egyes növények, például a cukkini és a sárgadinnye növekedéséhez szükséges, optimális feltételeket biztosító időkeret olyannyira kitágulhat, hogy termést is hozhatnak.

A magok víztisztító telepekről és/vagy a kiskertekből származó kerti hulladékkal kerülhetnek a Rajna-medencébe. 2018-ban, amikor rekordalacsony szintre süllyedt a Rajna vízállása, a kavicsos partokon paradicsomok kezdtek növekedni és érni, de találtak ott eredetileg Afrikából származó görögdinnyét is.

Ami az állatokat érinti... Horchler szerint egyelőre nem lehet előre megjósolni, mely állatfajok tűnnek el hosszú távra a Rajnát érintő klímaváltozás miatt és melyek azok, amelyek képesek lesznek megtelepedni, ami viszont biztos, lesz hatása a felmelegedésnek.

(Forrás: BBC, MTI, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.