A közös LEGO élmény közelebb visz a gyerekhez
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor a koronavírus a négy fal közé kényszerít, könnyebben engedjük a gyereknek, hogy az iskolai feladatok letudtával a számítógép mögött felejtse magát, mondván, addig sem kell vele foglalkozni. Pedig ilyenkor lenne a legnagyobb szüksége mindenkinek a jó minőségű együtt töltött időre.

Távol áll tőlem, hogy a mintaszülőnek állítsam be magam, de valahogy az utóbbi időben úgy alakult, hogy a fiammal több közös kalandba, kihívásba futottunk bele, amik mélyítették az apa-fia kapcsolatot. Sétáltattunk lámát, miközben végig attól rettegtünk, hogy tényleg leköp-e, ha ahhoz van kedve (igen, előfordul, de többnyire egymást köpködik, ha izgalomba kerülnek). Kipróbáltuk a golfozást (sokkal nehezebb, mint az ember gondolná), vezettünk Trabantot, és kergettük a gonosz erőket lézerfegyverrel.

De ugye itt van ez a szörnyű 2020-as év, amikor a kinti programokra hatalmas STOP tábla kerül, erre kéne az amőba és társasjáték kombó helyett valami tartalmas elfoglaltság, amit egyformán élvez mindkét fél. Nekem a közös LEGO építés örök kedvencem, meg se vártam, hogy a gyerekek elkezdjenek cseperedni, rögtön a komolyabb kihívást jelentő dobozokat emeltem le a polcról, a Duplo és City korszakról tudomást sem véve.

Aztán volt egy rövid időszak az életemben, amikor a LEGO kikerült a látomezőmből, de az utóbbi években megint egyre gyakrabban ragadok le a kirakatok előtt azon morfondírozva, vajon melyik szettet tudnám elsütni a feleségemnek karácsonyra. A Simpson család és a hóember működött.

A tizenéves gyereknél a Technic a varázsfegyver. Órákig tartó kikapcsolódás a közös építés, amikor mindketten egyformán odatesszük magunkat. Ráadásul olyan új szettek jelentek meg a kínálatban, amelyekre azonnal bármelyikünk rögtön rávetné magát.

Neked erővel és motivációval feltöltve kell visszaállítanod a startvonalhoz, és elfogadtatni vele, hogy néhány lépést vissza kell bontania ahhoz, hogy újra jó irányba épüljön az a fránya versenyautó.

A problémamegoldás, a logikus gondolkodás és az együttműködés új dimenziókat nyit meg gyerek és a te fejedben. Már csak azt kell kitalálnotok, hogy a kész művek kinek a szobájába kerüljenek – a LEGO ugyanis nem (csak) gyerekeknek való. Olyannyira nem, hogy léteznek kifejezetten felnőtteknek szánt LEGO termékek: a szórakozás, kreatív elfoglaltság, izgalmas feladatok, sikerélmény négyeséből melyik ne szólna felnőtteknek is?

Megépítenéd a legendás Old Trafford stadion mását? Vagy valami klasszikusabbat, mondjuk a Colosseumot, szintén a Creator Expert sorozatból? Vagy inkább a Fehér Házat? Netán a fekete Nagy zongorát? Vagy ezeket, ebben a sorrendben? Bárhány éves felnőtt vagy, nem lehetsz túl idős ahhoz, hogy izgatottan várd, milyen LEGO készlettel lepnek meg a szeretteid...

De ha egyszerűbb programot keresnél, arra is vannak itt ötletek:

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a LEGO.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.