Öt botrányos dal a karácsonyról, amit talán nem kellett volna megírni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A karácsonyt rendszerint mindenki szereti, de a körülötte lévő felhajtást nem feltétlenül. Mutatunk pár nótát, ami sokaknál kivágta a biztosítékot.

South Park: Merry fucking Christmas

Helló, Mr. Muszlim, kibaszott boldog karácsonyt! – kiáltja a nem keresztények arcába a South Park Mr. Garrisonja. A vicces kis dal a nyugati társadalmat parodizálja, amiért felháborodik azon, hogy léteznek olyan kultúrák, amelyek nem ünneplik meg a karácsonyt.

The Pogues: Fairytale in New York

A Pogues adja elő minden idők egyik legjobb karácsonyi dalát Fairytale of New York címmel. Benne van a nagy ír világfájdalom, az alkohol, és az a szívbemarkoló érzés, hogy minden végérvényesen el van csesze, de aztán ott van az is, hogy karácsony van, és szeressük egymást gyerekek. A dalt éneklő Shane McGowan és Kristy MacColl két civakodó szerelmest megjelenítve egymást szidják, ami meglehetősen szokatlan egy karácsonyi daltól, ennek ellenére nem egy magazin beválogatta a Pogues dalát minden idők legjobbjai közé.

Elmo & Patsy: Grandma got hit by a Reindeer

A karácsonyi családi nyomor jelenik meg Elmo & Patsy 1983-as dalában, a Nagymamát elütötte egy rénszarvas című country nótában. A sztori egyszerű: nagymama a vacsorán túl sok tojáslikőrt vedelt be és a gyógyszereit sem vette be, és hazafelé meg elütötte egy rénszarvas. A dal vidám, pattogós countrystílusban íródott, de ennél hervasztóbb karácsonyi dalt még nem hallottunk.

Run DMC: Christmas in Hollis

A Run DMC 1987-ben feketére festette a karácsonyt, igaz, ez inkább vicces és pimasz volt, semmint botrányos, de a listánkon mindenképpen helye van. A Christmas in Hollis rimekbe szedve meséli el, hogy miképpen is néz ki egy szkreccsekkel feldobott szenteste a Queens-i Hollisban, a banda otthonában.

Eric Idle: Fuck Christmas

A karácsonyra az eddigi legnagyobb atombombát egy idős úriember, Eric Idle dobta pár éve. A Monty Python zsenije nem fogta vissza magát, az egész dalban tankkal megy neki az ünnep körüli hercehurcának. Nézzük, miket is állít: a karácsony egy kibaszott időpocsékolás, bassza meg a télapó, aki csak a pénzre utazik, ráadásul az egész csak egy Disney Show. A végén még télapó segítőit, az elfeket is egy egészen penetráns cselekvésre szólítja fel. Szentségtörés, felháborító – főleg azoknak,akiknek nincs humorérzékük és félreértik az üzenetet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.