Félnek, hogy nem hajtják magukat annyira a kanapén ülve.

A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában – közölte a Ricoh Europe, amelynek megbízásából az Opinion Matters végzett kutatást: ezerötszáz döntéshozót kérdeztek meg Európa-szerte.

A közlemény szerint ez azt sugallja, hogy a vírus okozta korlátozások enyhülését követően

a munkavállalók egy részének teljes munkaidőben vissza kell térnie az irodába az egész kontinensen.

Aggályaik ellenére a munkáltatók mindössze 19 százaléka állítja, hogy a termelékenység csökkent, mióta átálltak a távmunkára. Emellett 57 százalékuk úgy gondolja, hogy a rugalmas munkavégzési technológiába való befektetés elengedhetetlen a tehetséges jelöltek megnyeréséhez és megtartásához.

A felmérésből ráadásul az is kiderült, hogy a teljes munkaidőben az irodába történő visszatérés sok munkavállaló számára kényelmetlenséget okoz, ugyanis a döntéshozók 42 százaléka úgy látja, dolgozóinak még a járványügyi korlátozások enyhítése után is vannak az egészséggel és biztonsággal összefüggő aggodalmaik. Ha ezeket nem ismerik fel, az

nemcsak a munkamorálra lehet hatással, hanem a jó munkaerő elvesztését is kockáztatják a munkáltatók.

A Ricoh vezető szolgáltató a dokumentummenedzsment, az IT és kommunikációs szolgáltatások, ipari és kereskedelmi nyomtatás, digitális kamerák és ipari rendszerek területén.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Ricoh Europe, MTI)

És ezt olvastad már?
A divatot és a fánkot is szereti ez a szupervonzó lány
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!