Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A gyereknek már nem egyszerűen azt kell elárulni, hogy nincs Mikulás, hanem azt is, hogy csak adócsaló, törvénysértő gazemberek vannak szakállal. Akik nem tudnak számlát adni a szülőknek, miután a gyerekeik kaptak tőle ajándékot. Itt az adóhatóság, ho-ho-hó!

A TV2 Tények számolt be arról a Mikulásról, akit egy NAV-os család kért fel, hogy vigyen ajándékot a gyerekeknek. A bensőséges hangulatú, ünnepi eseményen a gyerekek nevettek, énekeltek a Mikulással, aki kicsit még meg is dorgálta őket, mert a szülők előzetesen beszámoltak a picik egész éves viselkedéséről.

Majd miután a gyerkőcök megkapták az ajándékukat, a Télapót a lifthez kísérve került volna sor a fizetésre. Mivel azonban a rettegett, sikkasztó, adócsaló Mikulásnak nem volt számlatömbje és számlát sem tartott a puttonyában, az igazság és becsület rendíthetetlen adóellenőrei még visszahívták egy gőzölgő kis bírságra a konyhába. Mikulásunk, aki nem kívánt névleg nyilatkozni (pedig hát van neve: ő a Mikulás!) azt mondta: nem hitte, hogy baja származhat a tevékenységből, ugyanis évente egy napi munkáért nem szerette volna kiváltani a vállalkozóit. A bírság akár a kétszázezer forintot is elérheti. Itt a riport:

Szerintünk a NAV csak nagyon felületesen vizsgálta meg ezt az ügyet. Vajon van a rénszarvasaira állattartási engedélye? Mely jövedelméből finanszírozza a zoknikba és cipőkbe helyezett ajándékokat? Na és a manókat, valamint a krampuszokat milyen minőségben foglalkoztatja? És az adócsaló Mikulástól eltekintve egyébként, ha egy szülő borítékban ad egy ötezrest a gyerekének az ünnepekre, na arról hol a számla és a bizonylat? Bizony, bizony, elfajzott, törvényszegő országban élünk. Nagyon fogjuk a fejünket, hogy miért kellett ez.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.