Egy holland kutató-pszichológus, bizonyos Hetty Rombouts szedte össze ezt az öt lépcsőt, és így végiglépegetve rajtuk, a szerelem annyira egyszerűnek tűnik, hogy nem is értjük, hogyan létezhetnek egyáltalán egyedülálló emberek.

Na persze, ez is - minden minden - csak első pillantásra tűnik könnyűnek. Valójában annak az esélye, hogy két ember egymásba szeret, minden egyes lépcsőfokkal egyre csökken. Azért vegyük sorra őket, csak hogy értsd a dolog dinamikáját!

1. Minden egy találkozással kezdődik, ugyebár, ezért a találkozásra most nem tekintünk feltételként. Legyen a két szereplőnk neve mondjuk Laci és Réka! Az első lépcsőfok a szerelemhez vezető úton az, hogy Laci és Réka is szerelmes akar lenni. Ha belegondolsz, tényleg ez a zérópont. Ha Réka friss házas, vagy csak néhány hónapja szült gyermeket a férjének, vagy esetleg Laci valaki másba van belezúgva, esetleg éppen egy durva szerelmi csalódáson van túl, akkor a kettejük sztorija itt véget is ér.

2. Ha Réka és Laci is szerelmes akar lenni, akkor a következő lépcsőfok az interakció, vagyis valahogy, de leginkább bárhogy (!) fel kell figyelniük egymásra. Sokszor az is elég, hogy együtt szállnak be a liftbe.

3. Ha már észlelték egymás létezését, akkor jöhet a következő lépcső, ami nem más, mint a megerősítés. Annak az egyértelmű kifejezése, megerősítése, hogy mindketten kész vannak a szerelemre és hogy észrevették egymást. Nem kell nagy dologra gondolni, ez bizony a legtöbbször nem más, mint egy egyszerű mosolyváltás.

4. A negyedik lépésben hagyjuk a feleket a saját zsírjukban sülni. Lacinak és Rékának is szüksége van egy kis időre egyedül, mely alatt a szerelem kivirágzik. Ez alatt az idő alatt mindkettőjükben kialakul a remény egy új szerelmi viszonyra és felruházzák a másikat egy rakás kívánatos tulajdonsággal.

5. A végső lépés pedig a vonzalom megerősítése egy újabb találkozás alkalmával. Ez általában szintén egy mosoly, mellyel immár félreérthetetül azt kommunikálják a felek egymás felé, hogy érdeklődnek egymás iránt.

...ééés, ennyi!

Ezután persze jöhet egy rakás buktató, ami miatt nem alakul ki a felek között komolyabb kapcsolat - például Laci nem mer lépni, Réka pedig nem szereti a félénk srácokat, vagy mondjuk kiderül számukra, hogy egyáltalán nem illenek össze - de ez már csak a levezetés. A kapcsolatok bonyolultak, de a szerelem Hetty Rombouts kutatásai szerint egyszerű mint egy pofon.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon