A videojáték-függőséget valódi mentális betegséggé nyilvánítják
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tényleg függővé válhat valaki a videojátékoktól? A WHO szerint igen, éppen ezért a jövőre megjelenő hivatalos diagnosztikai kézikönyvében már ez a betegség is megtalálható lesz.

Alig pár napja írtunk róla, hogy a folyamatosan szelfiző, és a képeket az internetre feltöltő személyek egy selfitis névre keresztelt betegségben szenvedhetnek. Ez az állítás elsőre talán képtelenségnek tűnik, ám szakértők szerint valódi mentális zavarról lehet szó, és a mai társadalomban rengetegen így próbálják meg felturbózni a kedvüket, javítani az önbizalmukat és így tovább.

Ha ez nem volna elég, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) egy másik 21. századi betegségre is felhívta a figyelmet az elmúlt napokban. Bejelentették ugyanis, hogy a 2018-ban kiadott, betegségeket felsoroló kézikönyvben már a videojáték-függőség is szerepelni fog, hivatalosan is elismerve a probléma létezését. És ha azt vesszük, hogy a WHO 1990 óta nem frissítette ezt a bizonyos kiadványt, akkor hamar beláthatjuk, hogy jelentőségteljes dologról van szó.

Természetesen azt is meghatározták, hogy milyen kritériumok teljesülése esetén beszélhetünk függőségről, mert nyilván attól, hogy valaki naponta 1-2 órát jászik, attól még nem lesz beteg.

Természetesen nem mindenki ért egyet azzal, hogy ilyen jellegű pszichés zavarokat is elismernek valódi betegségként, mert egyrészt megbélyegezhetnek vele embereket, másrészt pedig triviálissá teheti a súlyosabb mentális betegségeket, amelyeket a közvélemény "valódinak" tart.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.