Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyilvánvaló, hogy a legtöbb esetben maguknál magasabb férfiakkal randiznak a nők, persze mindig akad egy kivételes páros, ahol fordított arányokkal dolgoznak. De vajon lehet-e ennek az egésznek köze az elégedettséghez és a páros boldogságához? A jelek szerint igen.

Egy tavaly végzett, elég széleskörű tudományos tanulmány legalábbis arra az eredményre jutott, hogy az alacsony feleségből és magas férjből álló házasságok a legboldogabbak. Jó hírrel tudunk tehát szolgálni a törékeny barátnővel rendelkező méretes férfitársainknak.

Tényleg boldognak tűnnek...

Röviden szólva tehát, minél magasabb vagy a csajodhoz képest, annál boldogabb házasságra számíthattok. Valószínűleg nem fog meglepni, hogy ennek a jelenségnek a hátterében is az evolúció, a biológia és a pszichológia áll. Most nem akarjuk hosszan ecsetelni, hogy milyen fontos volt az őskorban, hogy a férfi meg tudja szerezni a szükséges erőforrásokat és meg tudja védeni a családját, a lényeg ugyanis csak annyi, hogy a nők alapból a magasabb férfiakhoz vonzódnak, akik általában jobb önbecsüléssel és nagyobb önbizalommal is rendelkeznek, ezek pedig szintén fontos tulajdonságok a gyengébbik nem számára.

Egy korábbi tanulmány pedig azt is megállapította, hogy a magasabb férfiak jobb pénzkereseti potenciállal rendelkeznek (állítólag azért, mert a munkáltató szemében megbízhatóbbnak és alkalmasabbnak tűnnek, így hamarabb léptetik őket elő), azt pedig felesleges lenne taglalni, hogy a nőknek mennyire fontos az anyagi biztonság.

Ugyanakkor viszont azt is meg kell említenünk, hogy a kutatók azt is megállapították, hogy nem tart örökké a boldogság az alacsony nő - magas férfi duóknál sem. Nagyjából 18 évnyi együttlét után már nem számított ez a faktor, tehát az ilyen jellegű varázs is véget ér egyszer.

Szerinted számít a magasságkülönbség?

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.