Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Táplálkozás

Schwarzi hűtőjében főleg zöldségek és gyümölcsök találhatók, az egyik kedvence pedig a görögdinnye, amelyből előre felvágott adagban ott sorakozik egy egész arnoldnyi mennyiség. Van ott radler is, a mester egyik kedvenc itala, amely ugye világos sör és szénsavas limonádé keveréke.

A trollkodásban is jeles Arnold ezután összedob nekünk egy proteines turmixot. Mivel a tehéntejet nem szereti, némi mandulatejet használ alapnak, majd belekerül némi cseresznyekoncentrátum, egy banán, majd egy egész tojás, héjastul-mindenestül.

Arnold alapvetően egészségtudatos, de persze ez nem volt mindig így. Fiatalon, a hőskorban kevésbé vigyázott magára, mostanában pedig több zabpehelyt, zöldséget, gyümölcsöt eszik, és igyekszik kevesebb állati eredetű terméket fogyasztani.

Persze főzni-sütni is szokott, főleg stake-et.

„Úgy akarnak kinézni, mint én. De ez sosem fog megtörténni.”

Azt is megtudjuk, hogy Arnold nem válogatós, bizonyos ételektől csupán azért tartja magát távol, mert a fogyasztásuk nem javasolt.

A fehér kenyeret, a cukort, a finomított dolgokat természetesen kivágta az életéből, viszont ételkiegészítőket és multivitaminokat szed, azonban kiemeli: egyik sem olyan fontos, mint a teljes értékű ételek. Csalónapokat ritkán tart, és érdemes mértéktartóan fogyasztani.

Edzés

Arnold még 72 évesen is nagyjából minden nap edz, persze a szívműtétje óta nem annyira brutális módon: az emelt súlyok kisebbek, viszont az ismétlések száma nőtt, azonban így is érzi magában a kakaót. Reggel 7 és 7:45 között edz, majd utána minden reggel 45 percig biciklizik, és gyakran még éjszaka is visszamegy edzeni a saját termébe.

Hogy visszaadjon a közösségnek mindabból valamennyit, amit eddig elért, amit másoktól ő is ösztönzésképp kapott.

Villámkérdések

Az interjút egy gyors kérdezz-felelekkel zárták, persze az interjúkészítő így is belefutott egy-két Arnold-bölcsességbe, illetve -pofonba.

Reggeli vagy esti edzés? Reggeli.
Guggolás vagy felhúzás? Amikor ezt kérded, arra kérsz, hogy válasszak az evés vagy ivás helyett. Micsoda egy hülye kérdés.
Crossfit? Szerintem ez fasza, csináld csak!
Dumbells vagy Kettlebell? Nincs különbség közöttük, az izom nem tudja, hogy mit tartasz a kezedben.

„Az izom nem tudja, hogy mit tartasz a kezedben.”

Futópad vagy futás a természetben? Mindkettő.
Ha bárkivel együtt kondizhatnál, ki lenne az? Eugen Sandow. Egyike a példaképeimnek, ő volt az első testépítő, aki strong man is volt.

És végül rá jellemző módon köszönt el a stábtól.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.