Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sajnos ezúttal rossz hírrel kell szolgálnunk férfitársainknak. Nagyon úgy tűnik, hogy át kell vennünk néhány házimunkát a nőktől, mivel az káros hatással lehet rájuk.

Egy friss kutatás eredményét publikálták az American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine hasábjain, amelyből kiderül, hogy

A tanulmányt Norvégiában végezték el a Bergeni Egyetemen, méghozzá úgy, hogy 6000 felnőttet figyeltek meg 20 éven keresztül. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy a tisztítószereket rendszeresen használó nők, illetve takarítónőként dolgozók tüdőműködése jelentősen romlott és 43 százalékkal nagyobb eséllyel alakult ki körükben asztma.

- magyarázta az eredményeket a tanulmány szerzője, Oistein Staves professzor.

Az már egy fokkal meglepőbb lehet, hogy a férfiak tüdejében a jelek szerint nem tesznek kárt ezek az anyagok, az ő esetükben nem számoltak be romlásról. A szakértők szerint a nők egyszerűen fogékonyabbak a tisztítószerek káros hatásaira. Szóval, ha számít neked a párod tüdejének egészsége, akkor innentől kezdve átveszed tőle a takarítást. (Vagy legalább folyékony tisztítószert veszel a boltban spray helyett, illetve nedves mikroszálas kendővel portalanítasz és persze mindig alaposan kiszellőzteted a lakást.)

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.