Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tinédzserkorban persze sokat aggodalmaskodik az ember a szexualitáshoz kapcsolódó dolgok miatt. Mi az a szex? Hogyan kell csinálni? Hány évesen kellene kipróbálni?

Később persze mindenki rájön, hogy teljesen indokolatlan volt ezek miatt parázni. Ha most mégis szeretnéd tudni, hogy a nagy átlagot tekintve hány évesen veszítik el szüzességüket az emberek, akkor máris eláruljuk. Egy friss kutatás amerikaiakat és európaiakat is megkérdezett a témakörben, a számokat egybevetve pedig arra jutottak, hogy a bűvös életkor:

A megkérdezettek válaszai alapján arra is fény derült, hogy az emberek szexuális tudata átlagosan nem sokkal a 15. esztendő betöltését követően szilárdul meg igazán. Ekkortájt jönnek elő bennünk a szexualitással kapcsolatos érzések, illetve vágyak, ösztönök. Persze van különbség ilyen tekintetben is a fiúk és a lányok között. Az előbbiek valamivel hamarabb (14,8 év), míg az utóbbiak kicsit később (15,5 év) válnak "szexuálisan tudatossá".

A kérdés már csak az lehet, hogy

vajon mi váltja ki a fiatalokból a szexuális ébredezést?

A legtöbb esetben egy színész/színésznő vagy a testvér barátja az első

A felmérésben résztvevők többsége (62 százalék) vallotta azt, hogy egy színész vagy színésznő játszott ebben fontos szerepet, ám a testvér barátja is sokaknak adta meg a kezdőlökést. A Jóbarátok filmsorozat szereplői, különösen a Rachelt alakító Jennifer Aniston például számos - akkoriban tizenéves fiúnak - ébresztette fel a szexualitását.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.