Nem annyira szokványos ez a dolog azért.

Az Antarktisz körüli óceánokban élő leopárdfóka jelent meg a fokvárosi Kommetjie terület tengerpartján. Mondanunk sem kell, hogy igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka élőhelyétől ilyen messze úszik északra – a dél-afrikai vizekben kevesebb mint húszat láttak eddig.

Az önkormányzat és az akvárium is felszólította a lakosságot, hogy tartsa magát távol az állattól, mivel veszélyes ragadózóról van szó.

A leopárdfóka az antraktiszi vizek egyik legtestesebb ragadozója: hossza 2-3,5 méter közötti, testtömege meghaladhatja a fél tonnát.

A térségben lévő Two Oceans Aqurium gondozói bilétával jelölték meg a ritka látogatót a kormány kérésére, hogy azonosítani tudják a jövőben. Fajvédelmi szervezetek szakemberei felmérték a tengeri ragadozó egészségi állapotát, fertőtlenítették régi sebeit és segítettek megfigyelésében.

Ezek után döntöttek úgy a fokvárosi környezetvédelmi hatóság és kormányzati illetékesek, hogy engedik az állatot tovább úszni, mivel nem voltak jelentős sérülései, ugyanakkor a leopárdfóka mozgását és egészségi állapotát figyelni fogják.

Ha már Antarktisz...

(Forrás: Two Oceans Aqurium, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Luluról képtelenség nem kihívó fotókat készíteni