Nem biztos, hogy a Babák szigete az a hely, ahol több napot is eltöltenél.

A Babák szigete egy mocsár közepén álló sziget – valójában úszókert – Mexikóvárostól délre. Ebből azért kicsit sejtheted, hogy megközelítése kissé körülményes, de ettől függetlenül vonzza a turistákat.

És hogy miért? Különleges hangulata miatt. Ami még akkor is az, ha kicsit sem a kellemes, inkább a nyomasztó jelzővel lehet leírni. Az elhagyott helyen ugyanis mindenhol és mindenről rossz állapotban lévő, sérült kéz és/vagy láb nélküli, kifejezetten rémisztő játékbabák lógnak, amik okkal kerültek oda ahova.

A legenda szerint egy fiatal lány belefulladt az egyik közeli csatornába a 20. század második felében. A holttestre a sziget (állítólag kissé zakkant) gondnoka, Julián Santa Ana Barrera talált rá, aki egy lebegő babát is meglátott a helyszínen. A játékot kihalászta és egy fára akasztotta tisztelete jeléül.

Később egyre több babát helyezett el mindenhova, mert úgy érezte, a kislány lelke a szigeten ragadt, és így tudja csak kiengesztelni őt. A hiedelem szerint a halott kislány lelke szállja meg, mozgatja és bírja suttogásra a babákat.

A Player archívumából.

(Forrás: Wikipedia, Daily Mail)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon