Banális oka is lehet, hogy folyton éhesnek érzed magad
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elmondjuk a leggyakoribb okait annak, hogy miért akarsz enni akkor is, amikor valójában nem lenne rá szükséged.

Ha nem alszol eleget...

...többet vagy ébren, vagyis több időd van éhesnek lenni. Persze ennek van egy tudományosabb része is: a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatására megzavarodhatnak az éhségérzetért és a jóllakottságért felelős hormonok. Napi 7-9 óra alvással már jó is lennél.

Ha nem iszol eleget...

...dehidratáltá válsz, ebben az állapotban pedig az agy összekeverheti az éhség- és a szomjúságérzetet. Vagyis lehet, hogy valójában szomjas vagy és nem is éhes, miközben a második vacsorádat fogyasztod. A folyadékpótlás nemcsak az anyagcserét működteti/fokozza, de telítettség érzetet is ad a gyomrodnak.

Ha sok cukrozott üdítőt iszol...

...a bennük található fruktóz egyrészt csökkenti a vér áramlását a testedben, vagyis az agyadhoz lassabban jut el a jól lakottság érzése, mert lassabban indul be az agyad önszabályzó rendszere, másrészt a jóllakottságért felelős hormon felhasználását is hátráltatja.

Az is lehet, hogy valami baj van a reggeliddel....

Ez a nap legfontosabb étkezése, hiszen a reggeli megalapozza és biztosítja a szellemi és a fizikai teljesítményünket. Attól persze, hogy sokat eszel még nem biztos, hogy egy óra múlva nem tör rád az éhség. Mondanunk sem kell, hogy a minőség a lényeg, egy teljes értékű reggeli nem dobja meg sem a vércukor-, sem az inzulinszinteted, így pedig nem is érzed magad annyira éhesnek.

Van egy elég banális faktor is...

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.