Beszólt a Samsungnak az Apple Föld napja alkalmából
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

De azért a Föld számára hasznosabb intézkedéseket is bejelentettek.

Van néhány ötlet, amit szeretnénk, ha minden cég másolna – áll egy napelemfarm képe fölött az Apple egész oldalas újsághirdetésében, amely több napilapban is megjelent Nagy-Britanniában a Föld napján. A reklámot nehéz nem a nagy rivális Samsungnak címzett beszólásként értelmezni: a Samsung már vesztett pert az Apple-lel szemben szabadalmi ügyben (de fordítva is megtörtént a dolog).

Ennél többet jelent a bolygó számára, hogy az Apple a környezetszennyezés csökkentése érdekében hétfőn bejelentette, hogy ajándékkártyával jutalmazza azokat, akik még használható telefonjukat vagy tabletjüket beviszik a kijelölt áruházakba, hogy aztán az Apple újrahasznosítsa a jelentős mérgezőanyag-tartalmú készülékeket.

Egy videóban pedig Tim Cook, a cég vezére beszél a környezetvédelem érdekében tett erőfeszítéseikről, a szén-dioxid-kibocsátás és a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentéséről, az újrahasznosításról, és arról, hogy a brutális energiaigényű adatközpontjaikat napelemek segítségével működtetik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.