Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mark Manson, sikeres amerikai szerzőként és bloggerként ki akarta kérni az olvasóinak tanácsát, mielőtt tavaly megnősült volna. A beérkezett több mint 1500 levél elolvasása után rájött, hogy mi lehet a tartós, boldog kapcsolat titka.

Persze olyanok is írtak neki, akiknek a házassága kudarcba fulladt és válással végződött. Érdekes módon ezek az emberek javarészt a kommunikációra hivatkoztak, mondván az nem volt megfelelő a párjukkal, és ezt nem is tudták megoldani.

Az érvelésüket azzal támasztották alá, hogy ha évtizedeken keresztül élsz együtt valakivel, akkor elkerülhetetlenné válik, hogy néha félreértsétek egymást. Minden kapcsolatban előfordul, hogy elcsúszik a kommunikáció, hogy a felek nem tudják megérteni egymás nézőpontját, és nem tudnak azonosulni a másik gondolatmenetével. Ez azonban teljesen normális, és megoldható szituáció, ha a két fél kellőképpen tiszteli egymást.

Ha ugyanis megvan az alapfokú tisztelet, akkor egy súlyos félreértés vagy nézetkülönbség miatt sem fogod azt gondolni a párodról, hogy egy szörnyű ember volna azért, mert másképpen gondol bizonyos dolgokat. Ehelyett tiszteletben tudod tartani, hogy neki is lehet egyéni nézőpontja, és tisztelni fogod azt a tényt, hogy neki is lehet olyan problémája, amit te nem tudsz megérteni.

Mark Manson erről, és egy csomó hasonló jó tanácsról írt is egy hosszú posztot a blogján, amelyet itt találsz. Érdemes lehet őket szem előtt tartani, ha valóban hosszú és tartós házasságot tervezel.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.