Spoiler: a fővárosiak csak a hetedik legboldogabbak Magyarországon.

A Pénzcentrum kiderítette, hogy mennyire boldogok a magyarok. Ehhez még hetekkel ezelőtt indítottak egy úgynevezett Boldogságtesztet, ahol a válaszadóknak egy 1-től 10-ig terjedő skálán kellett meghatározniuk többek között azt, hogy mennyire boldogok úgy általánosságban véve, illetve mennyire elégedettek az olyan, mindenki életét alapjaiban meghatározó területekkel, mint például a munkával, magánélettel, egészségi állapottal és közélettel – a skálán az egyes jelölte azt, hogy egyáltalán nem elégedett, a 10-es pedig azt, hogy teljes mértékben az.

A Boldogságteszt eredményei még 2021. december 31-én kiderültek, és mint írják, a válaszadók majdnem negyede 8-asra értékelte az általános boldogságszintjét, 15,3%-uk 7-esre, 12,1%-uk 9-esre – az összátlag egyébként 6,33 pont lett. Azt is lehet tudni, hogy...

  • minél fiatalabb valaki, annál boldogabb,
  • leginkább a vállalkozók és a kismamák elégedettek, míg a legkevésbé a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közmunkások,
  • a házasok jobban érzik magukat a bőrükben, mint az egyedülállók

– ennél sokkal részletesebb elemzést a Pénzcentrum oldalán találhatsz, érdemes átfutni.

Na, de hol is éltek a legboldogabb emberek Magyarországon 2021-ben?

Jól látszik, hogy a Veszprém megyeiek voltak a legboldogabbak, a képzeletbeli dobogóra Pest és Vas megye fért még oda, míg a fővárosban élők csak a hetedik helyre futottak be – ők egyébként hozták a fent már említett 6,33-as átlagot –, a legboldogtalanabb emberek pedig Heves megyében laknak.

(Forrás, fotó: Pénzcentrum, nyitókép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Száz százalékig természetes a nap csaja