Videojátékok inspirálták, de a valóságban is elkészült.

A Coca-Cola Creations az év elején bemutatott „világűr ízű” Starlight után egy még bizarrabb ital kevert: elkészült a Coca-Cola Zero Sugar Byte, azaz

a pixel ízű kóla, amit videojátékok inspiráltak, de nemcsak a metaverzumban létezik, a valóságban is megkóstolható.

„A limitált kiadású ital túlmutat a digitális és fizikai világon, és életre kelti a pixelek ízét” – állítja a cég. Az üdítő a pixelek játékosságából indul ki, és „ahogy a pixelek gondoskodnak a digitális összeköttetésről, a Coca-Cola Zero Sugar Byte úgy hozza össze az embereket, hogy megosszák egymással a varázslatos pillanatokat.”

A terméket egy globális csapat fejlesztette észak-amerikai vezetéssel: kreatívok, marketingesek, mérnökök, dizájnerek és R&D munkatársak részvételével, hogy véletlenül se kerüljön pixelhiba az ízélménybe. Mert milyen is az? Nem tudjuk, de azt mondják, élénk, azonnal ható, frissítő, ami egy videojáték felpörgését idézi, és hát tényleg gamereknek készült elsősorban.

Figyeltek a csomagolásra is, ahová a hagyományos logó pixelesített változata került, futurisztikus háttérszínnel.

Beszerezni viszont a virtuális világban lehet, például a Fortnite Creative-ban, a Coca-Cola és a PWR nevű gaming cég által létrehozott szigeten, ahol multiplayeres minijátékokat próbálhatunk ki (The Castle, The Escape, The Race and The Tower). Minden szoba egyedi kihívást jelent, amit csak a játékostársakkal összedolgozva lehet megoldani.

A Coca-Cola Zero Sugar Byte április elején néhány latin-amerikai országban jelent meg, tesztjelleggel, rendkívül korlátozott mennyiségben. Május 2-án lesz elérhető az USA-ban, duplacsomagolású, egyenként 0,36 literes dobozban, online a www.coca-cola.com/creations oldalon, majd május 23-tól Kínában is beszerezhető lesz.

(Forrás: Coca-Cola)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Több mint 2000 évig jég borította, de szeptemberre teljesen jégmentessé válhat egy svájci hágó