Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akár hisszük, akár nem, még a leghűségesebb férfiak fejében is megfordul néha a megcsalás gondolata. Ennek alapvető okát pedig a szexuális újdonságban kell keresnünk, amire evolúciós okokból eredően mindannyian folyamatosan vágyakozunk.

Ha volt már kellőképpen hosszú párkapcsolatod, talán te is tapasztaltad már, hogy a szex egy idő után ellaposodik, megszokottá és kissé monotonná válik. A monoton szex pedig unalomba fulladhat. Ezt pedig senki sem akarja.

Mégis megtörténik, hiszen a dolog előbb-utóbb elveszti újdonság jellegét, az agyunk pedig egyre kevesebb és kevesebb dopamint termel az együttlét során, ezáltal pedig egyre kevésbé akarunk majd szexelni az adott illetővel. Sajnos így működik az emberi pszichológia, az agyunk vágyakozik az újdonságra...

A biológusok már évtizedekkel ezelőtt megfigyelték, hogy a hímnemű állatok sem szeretnek huzamos ideig ugyanazzal a nősténnyel párosodni. Itt jön képbe a Coolidge-hatás, amelyet az egykori amerikai elnökről, Calvin Coolidge-ról neveztek el.

Coolidge-hatás

Az anekdota szerint az elnök úr a feleségével egy csirkefarmra látogatott, ahol csak egyetlen kakas volt, ám az naponta számtalan alkalommal sikeresen kergette meg a tyúkokat. Amikor ezt Coolidge asszony megtudta, megkérte a farm tulajdonosát, hogy ezt mesélje el a férjének is, hadd tudja meg mekkora potenciál lapul egy igazi kakasban. A történet hallatán az elnök megkérdezte, hogy az a kakas mindig ugyanarra a tyúkra veti-e rá magát. Miután megmondták neki, hogy természetesen a kakas mindig más tyúkot kerget meg, Coolidge csak így reagált: Mesélje ezt el a feleségemnek is!

A történet tanulsága röviden annyi, hogy a hímek libidója jelentősen megnő, ha partnert cserélnek. Ezt a kísérletet persze már nemcsak állatokon, hanem embereken is elvégezték. Egy tanulmány például azt állapította meg, hogy miután néhány napig ugyanazt a pornót nézették a férfiakkal, majd levetítettek nekik egy újat, nem pusztán annyi történt, hogy hamarabb jutottak tőle a csúcsra, hanem bizony a spermaszámuk is jelentősen megnőtt. Ez is azt támasztja alá, hogy az újszerű szex nagy eséllyel jó szex, ráadásul a megtermékenyítés is nagyobb eséllyel megy végbe, ami evolúciós szempontból nem elhanyagolható.

A Coolidge-hatás tetszik vagy sem, minden hosszútávú kapcsolatban fontos szerepet játszik és nem csak a férfiakat érinti. Bizony a nők esetében is számolni kell az újdonság varázsával. Úgy tűnik, a természetünknél fogva mindannyian egy kissé könnyűvérűek vagyunk, hogy mást ne mondjunk. Persze van aki ezen uralkodni tud és van olyan, aki nem. Azt jobb ha tudod, hogy aki egyszer megcsalt, az valószínűleg újra és újra meg fogja tenni.

És hogy mit tehetsz a párkapcsolatod érdekében? Mivel a kulcs az újdonságban rejlik, a legjobb az, ha próbálod életben tartani a szikrát és megújítani a szexuális életeteket, akár különböző kiegészítőkkel, akár szerepjátékokkal vagy esetleg egy harmadik fél bevonásával - természetesen csak akkor, ha ebben a párod is maximálisan partner. Nyilván a másik tudta nélkül is bevonhatsz egy harmadikat, csak éppen azt megcsalásnak szokás hívni és mi határozottan ellenezzük, már azt is levezettük, hogy miért.

Persze a párkapcsolatod érdekében nemcsak az ágyban, hanem azon kívül is rengeteget tehetsz. Minél több új élményt, újdonságot és tapasztalatot szereztek együtt, annál tovább lesztek boldogok. Hajrá!

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.