Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legújabb mantra szerint a wellness már nem csak évi három nap kényeztetést jelent, sokkal inkább gyakori kikapcsolódást, szinte rutint. Legalábbis így kellene lennie. Arra az esetre, ha messzebbre vágynál, mint a rusztikus magyar vidék, esetleg éppen a világ másik végén jársz, összeállítottunk számodra egy listát a világ legjobb spáiról.

Espa Life, Corinthia Hotel, Whithall Place, London

A Westminster apátságtól egy rövid sétára elhelyezkedő fürdő négy szinten terül el, az új, urbánus koncepció sok tekintetben egyedülálló. A szembeszökően magas költségvetésből elkészült spa nem titkolt célja, hogy teljesen integrálja a luxus wellnessélményt, az egészségfejlesztést, valamint a kikapcsolódást. A személyre szabott programok elsősorban a méregtelenítést segítik elő, a különböző rehabilitációs és fitneszgyakorlatok pedig a mély és pihentető alvást célozzák leginkább. A fürdő válogatott csapata táplálkozási és egészségügyi szakemberekből, személyi edzőkből áll, akik egyénekre szabva nyújtanak tanácsot. Kezelések átszámítva 33 ezer forinttól kaphatók.

Spa 1851, Kiehl, 157 East St, New York

Százhatvan évvel az után, hogy a Kiehl megnyitotta első borbélyműhelyét Manhattanben a keleti 157. utcán, ma ugyanott kétszintes spa várja az arra járó és betérő vendégeket. A teljes körű haj-, bőr- és testkezelések tradicionális alapokon nyugszanak. A ma is különálló borbélyszalon mellett a spa-kezeléseket már sajátmárkás termékeikkel nyújtó Kiehl szinte sosem alszik, igazi New York-iként, hosszított nyitva tartással várja a gyógyulni és pihenni vágyó urakat, kezelésenként 32 ezer forinttól.

Crème de la Mer, Urban Retreat, Harrods

Ha célunk, hogy ráncok nélkül, kisimult arccal térjünk haza az egyhetes fürdőzésből, a termékeikről híres Urban Retreat Harrods a mi helyünk. A Crème de la Mer prémiumválasztás az arc öregedés elleni kezelésében. A sima és csillogó arcbőr érdekében tengeri elixírben és vitaminokban gazdag olajokkal készítik elő a bőrt, majd gyémántporral végzik el az arc mélytisztítását. 45 ezer forinttól érhetők el a szolgáltatások.

The Montage, Beverly Hills

A legendás irányítószámáról híres Beverly Hillsben található Hotel Montage húszezer négyzetméteren és két szinten elhelyezkedő fürdője andalúziai dizájnt hordoz magán, cseppet sem véletlenül. Az egész napos kezelések túlnyomó többségében ugyanis a víz játszik kiemelt szerepet, a hidroterápiás fürdők, különleges élményt nyújtó zuhanyfejek, és kontrasztos hőmérsékleten alapuló fürdőkúrák valódi felüdülést adnak az arra járó fáradt testnek. Az egyhetes kúrákért átszámítva legalább 405 ezer forintot kérnek.

The Royal Mansour, Marrákes

A marokkói király megbízásából készült hatalmas komplexum egy régi világ örökségét hordozza, ugyanakkor olyan átfogó kezeléseket kínál, amiket valószínűleg sehol máshol nem találni. A kúrák fénypontját, a hammamot érdemes már az első napon igénybe venni. Ez az alapos kezelés magában foglal egy meglehetősen kemény bőrtisztítási eljárást, mely kissé fájdalmas ugyan, de a marokkói napnak köszönhető barnaságunk legalább nem csak napokig tart majd. Az egyhetes kúrák 420 ezer forinttól kérhetők.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A legszexibb magyar modellek legújabb fotósorozataihoz

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.