Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár sokunk számára a főváros számít a kényelmes élet központjának, olykor mindenki elhagyja ezt a komfortzónát, és eltölt egy hosszú hétvégét valahol vidéken. Míg a New York-iak teszik ezt Hamptons-ban, a párizsiak Provence-ban, addig mi leutazunk az aktuális negyedévi szülői látogatásra, vagy éppen kipihenjük a hétköznapi stresszt egy vidéki wellness szállodában. Bármelyik lehetőség is áll fenn a te esetedben, mi is tudjuk, hogy néhány napra pakolni sokszor nehezebb, mint egy hétre. Épp ezért most segítünk, hogy mit is tegyél az utazódba, hogy átvészeld a következő szűk három napot.

A mindennapi rutin

A napi rutin megőrzése egy új környezetben különösen fontos, ezért jó, ha a reggeli készülődéshez szükséges eszközöket magaddal viszed. Ehhez nem kell több, mint egy kis táska, benne a fogkeféd, fogkrémed, a borotvád, egy hidratáló krém, a dezodorod és a kedvenc parfümöd. Bár a legtöbb szálloda kínál ingyenes piperecikkeket, azok minősége általában még a legjobb helyeken is megkérdőjelezhető, de legalábbis gyenge. Ha mindezeket bepakoltad, kétszer is győződj meg arról, hogy véletlen sem folyhatnak ki a krémek, kellemetlen érzés ugyanis a megérkezéskor arra eszmélni, hogy a drága borotvagél fele a táskában, nem pedig az arcodon kötött ki.

Mulberry Clipper Leather Holdall

A gyűrődések ellen

Hétvégi kiruccanásokra az ember ritkán visz magával négy frakkinget, de sosem tudhatod mi vár rád ott, ahova mégy, ezért nem árt ha van nálad legalább egy elegánsabb darab. Ha a gyűrődéseket szeretnéd elkerülni, védheted az inget azzal, hogy selyempapírt teszel a rétegek közé, de tapasztalatunk szerint megteszi egy körültekintő hajtogatás is. Ha szereted az ingeket, ugyanakkor nem vagy világbajnok azok hajtogatásban, a gyűrődéseket könnyedén eltűntetheted, ha egy vállfán magaddal viszed a megviselt darabokat a fürdőbe. A forró zuhany képezte gőz megoldás a problémádra, hatása ugyanis felér egy gyors vasalással.

Must have darabok

Amire garantáltan szükséged lesz ez alatt a néhány nap alatt az egy vászonnadrág (chinos), egy farmer, egy póló és egy pólóing. Ha alapos vagy, vagy csak szimplán fázósabb vagy az átlagnál, tegyél be egy kardigánt is, wellness programok esetén pedig semmi esetre se felejtsd otthon a shortot és a papucsot.

Topman Vintage Mid Wash Skinny Jeans

Alsók terén

Ami az alsóneműt illeti, a zoknikat és alsónadrágokat tedd egy külön tasakba, ezzel biztosítva, hogy nem keverednek össze utazód többi tartalmával. Pakolj mindenből egyet az út minden napjára, plusz egy párt szükség esetére, és ebbe nem számoltuk bele azt, ami éppen rajtad van.

A komfort mindenek felett

A kiegészítőket erre az időszakra hagyd otthon, de legalábbis minimalizáld számukat, elvégre is ez egy csak hétvége, nem egy vacsora a Buckinghamben. Törekedj az egyszerűségre, de vidd magaddal laptopod, Blackberryd, kedvenc könyved és a napi sajtót, továbbá nem árt, ha kéznél vannak úti dokumentumaid.

A hatékony pakolás nem jelent több csomagot, sőt hatására olyan utazókká válunk, akik nem hagynak otthon semmit és maguknál tudnak mindent.

Utazáshoz nem árt, ha strapabíró dolgokat viszünk magunkkal. Itt találsz 5 kiegészítőt, amit az unokád is megörökölhet!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.