Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs mese, most már muszáj maszkot venni. De miért költenél pár száz forintot rá, ha költhetsz tízezreket is?

Itt a kötelező maszkviselés ideje a budapesti üzletekben és több vidéki településen is. Mindenkinek. Komoly döntési helyzet ez - hát most mivel takarjuk el gyönyörű, nemes orcánkat? Zöld műtősmaszk? Az eldobható vacak, amit 500-as kiszerelésben árulnak? Mintha papír zsebkendőt celluxoznánk az orrunk alá. Saját készítésű. házi darab, bugyigumi pánttal, régi pizsamából? Mondjuk az anyukád kötötte pulóver mellé passzolhat egy ilyen darab. Barkácsmaszk az obiból, praktikerből? Kantáros nadrághoz és elegánsan vállra vetett nagyflexhez nyilván, de csak ahhoz.

Nem, a rendes sznob nem éri be se barkácsmegoldásokkal, se olcsó tömegtermékkel! Inkább ki se megy az utcára júliusig, ha már a hatalmas kereslet miatt átmenetileg legalább nyár derekáig készlethiány van ebből a csodálatos, 22 ezer forintos skandináv csodából:

Az Urban Air Mask 2.0 négy méretben, három színben érhető el, mosható és még kis svéd zászló is van rajta, hogy mindenki lássa, nem kínai szarral gurigázunk!

De még ez is szánalmasan proli a limitált darabszámú csodához, a francia dizájnnal feldobott Marine Serre-változathoz képest! 82 ezer forint igazán nem pénz érte:

Csak hát sajnos ez is kifogyott. De hát ez már mégse járja, ha nincs maszkja az embernek, az új szabályok szerint nem mehet be se a Budafoki úti Bentley és Porsche, se a Váci úti Ferrari-szalonba érdeklődni, hogy meddig csúszik még a rendelése a világjárvány okozta gyártásleállás miatt. Kurva vírus!

Na, hálaistennek, a Maison Modulaire-nél még van készleten többféle stílusos cuccból is. Sajnos nem olyan drága, mint a svéd remek, de azért egy 68 dolláros maszkkal mégse pisilnek már le a kutyák, a gyerekeknek meg jó lesz később is farsangkor banditajelmeznek a 60 dolláros bandana:

Ha már fel is kell tenni ezt a bohócálarcot a hülye szabályok miatt, az ember legalább adjon magára, hát nem?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.