Az íreket nem úgy ismerjük, mint akik megvetnék a jófajta italok nagy mennyiségű bevitelét, Dublin pedig a zöld lóherés nemzet legnagyobb bulivárosa. Ha csíped a legírebb Jameson whiskeyt, szereted az ír életérzést, és becsekkolnád a várost, aminek még a múzeumai is a jó szeszről szólnak, akkor van számodra egy visszautasíthatatlan ajánlatunk.

Nem kell posztdoktori diploma a játékszabályokhoz: a Jameson hirdetett egy nagyon pazar nyereményjátékot, melynek legszerencsésebb nyertese páros dublini utat tehet a farzsebébe. Az egy hétvégére szóló kiruccanás mellett további nyeremények is várnak a játékos kedvű whiskeyivókra – maga a játék meg kábé fél percet vesz igénybe (ha ennél többet, akkor már túl sok whiskeyt ittál). Ezek a nyeremények:

Na és miért Dublin? 

Természetesen azért, mert ez a Jameson szülővárosa: a whiskeyszerető (és nem whisky, ha az írekről van szó!) embernek, mikor először égett végig a torkán a borostyánszín nedű, Dublin felkerült a bakancslistájára.

Jameson Dublin utcái közt született

Plusz a whiskeyfogyasztás nem egészen azt jelenti az íreknél, mint másutt. Nekik megvan az a különös szokásuk, hogy nem úgy isznak, mint akik lelazulnának egy sör vagy párlat mellett egy kis nyugis piálgatásra: neeem, az írek úgy isznak, mintha a drága életük függene tőle, hogy eleget tudnak-e bevinni és elég idő alatt. Ezért a város legendás bulinegyede, a Temple bar kötelező célpont minden kocsmarajongónak: itt az írek valami utánozhatatlan módon mutatják be kapcsolatukat az itallal.

És mikor már rettenet kapatosak lettek (ezt most olyan délután öt és hét óra közé tennénk), belekezdenek a kedvenc elfoglaltságukba: ír kocsmadalokat kezdenek el torkuk szakadtából énekelni (valami olyan nyelven, ami angol, de nem) és ropni rá, majd még többet inni, nehogy elfogyjon a lendület. Az ír ivászat külön köteteteket érdemelhetne ki a gasztronómiai lexikonokban – legkedvesebb whiskeyjüket pedig nincs olyan hely, ahol ne lehetne kapni; a városban van ugyanis a mai napig látogatható, régi Jameson-lepárló is.

Kedvet kaptál, hmm?

Akkor íme a szabályok:

1: Vásárolj 2016. február 1. és március 17. között bármilyen kisker. Jameson terméket,

2: Fogyassz:

3: Itt töltsd fel a vásárlást igazoló blokk AP-kódját és vásárlás idejét, vagy a játékban résztvevő szórakozóhelyeken beszerezhető promóciós kódot,

4: Éjfélkor, a telihold fénye alatt áldozz fel egy fekete kakast, és vérét kend egy varangy torkára, miközben féllábon énekled a Metallica: Whisky in the Jar-ját, hogy szerencséd legyen. Vagy csak várj türelemmel a március 18-án esedékes sorsolásra, ahol megtudod, melletted álltak-e a kelta istenek.

Végül egy ír köszöntővel kívánnánk jó szerencsét a játékhoz:

„Sláinte chuig na fir, agus go mairfidh na mná go deo – avagy: Jó egészséget férfiak, s örökké éljenek a nők!”

És ezt olvastad már?
A tüzes Georginával zárjuk ezt a hűvös hetet