Nagyon úgy fest, hogy az emberek imádnak a potenciálisan káros szenvedélyeik pozitívumaira fókuszálni. Valószínűleg te is megnyugszol egy kicsit, amikor a sörfogyasztás egészségre gyakorolt jótékony hatásairól olvasol, szóval most ismét kedvezünk neked.
Korábban már számos alkalommal adtunk hírt arról, hogy miért is érdemes - mértékkel - sört inni. Beszámoltunk például arról, hogy hatékony fájdalomcsillapító is lehet, egy csomó betegség megelőzésében segíthet, de még az ágyban nyújtott teljesítményedre is jó hatással lehet.
Mi is szeretünk tehát a sör pozitív oldalára összpontosítani, éppen ezért vagyunk boldogok, hogy most egy újabb érvet mondhatunk a folyékony kenyér, egészen pontosan a kézműves, illetve kraft sörök mellett, amelyeknek a népszerűsége hihetetlenül megnőtt az elmúlt években. Ennek apropóján a California Polytechnic State University professzora, Mike McCullough alaposabban is megvizsgálta a mikrosörfőzdék termékeit.
A kutatása alapján pedig kiderült, hogy
a legtöbb kézműves sör nagyobb mennyiségű B3-vitamint és élesztőt tartalmaz, mint a tömeggyártású társaik, ennek köszönhetően pedig csökkenthetik a koleszterinszintet, valamint a cukorbetegség és különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Hát akkor, egészségünkre!
(via)