A csokoládé igazi jóság lehet a szervezeted számára, ugyanakkor nem mindegy, mennyit és milyet eszel belőle, mert árthatsz is magadnak vele.
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a csokoládé jót tesz memóriádnak és a kognitív képességeidnek, de a kutatók arra is rájöttek, hogy a (kakaóbab) flavonoidjai révén ennél még többet tud:
értágító és gyulladáscsökkentő hatású, vagyis elősegíti az érrendszer egészségét és csökkenti a gyulladást a szervezetben.
Nem mindegy, hogy mennyit eszel
A helyzet érdekes, a kutatásban résztvevők eredményei alapján arra jutottak, hogy azok,
akik havonta három szelet csokit esznek, 13%-kal csökkentethetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
DE! A csokoládé egyrészt telített zsírokban gazdag, másrészt flavonoidja megnövelhetik a koleszterin mennyiségét a szervezetedben, ezért napi szintű fogyasztása nem ajánlott. A vizsgálatból ugyanis az is kiderült, hogy azok,
akik naponta esznek csokit, 17%-kal növelik a ketyegőjükkel kapcsolatos betegségek kialakulásának esélyét.
És az sem mindegy, hogy milyet eszel
Már biztosan te is hallottad, így talán nem ér meglepetésként, hogy a szakértők a magas kakaótartalmú étcsokit tartják a legegészségesebbnek – ez tartalmazza a legtöbb flavonidot és a legkevesebb cukrot,
Talán ez is hasznos lehet:
(Fotó: Pinterest)