Tabu még a felnőttfilm egyáltalán?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a pornó hogyan befolyásolja a szexuális életünket, de attól még tény, ez a hatás erős – különben nem kattintanának a Pornhubra naponta 81 millióan.

A közös pornónézés sokak vágyálma, egy újabb kérdés, hogy ez jó ötlet-e? Ki nézne szívesebben pornót a partnerével? Nők vagy férfiak?

A Jaumo nevű randioldal is kíváncsi volt a válaszokra, így megkérdezte a felhasználóit a véleményekről. Kiderült, hogy sokkal több férfit érdekel ez, mint nőt, de sokkal több nőt érdekel ez a dolog, mint hinnénk. Arra is fény derült, hogy országonként más a hozzáállás a témát illetően.

A kutatásból kiderült, hogy a pornónézés sokak számára nem szóló, hanem társas tevékenység. Összesen 35 ezer embert kérdeztek meg, ami komoly mennyiség, egyetemi kutatások ennek gyakran a töredékével dolgoznak.

A résztvevők 66%-a mondta azt, hogy szívesen néznének pornót a partnerükkel és pontosan ugyanennyien mondták azt, hogy nekik teljesen rendben van, ha a partnerük egyedül néz felnőttfilmeket.

Nézzük ezt nemekre leosztva. A férfiak 69, a nők 52 százaléka nézne szívesen pornót a párjával.

Főleg az utóbbi adat érdekes, a 21. században a nők sokkal elfogadottabbá váltak a műfajjal szemben.

A statisztika országonként eltérő. Németországban 69 % a pornópárti férfiak aránya, a nőké csak 38. A spanyol férfiak 77 %-a nézne pornót a nőjével, a spanyol nők 43 %-a vevő is lenne erre. Az Amerikai Egyesült Államokban a férfiak nem annyira gerjednek erre a gondolatra, csak 63%-uk imádná a közös szexmaratont, ellenben az amerikai nők! A szám náluk a legmagasabb: 50 %-uk szívesen kattintana a pornhubra a párjával. Olaszországban elég magasak a férfiak hajlandósága a témában – 77% -, a nőknél ez a szám 44 %.

Ammanda Major, párkapcsolati tanácsadó és szexterapeuta az Independentnek így nyilatkozott:

- A megfelelő körülmények között a pornó olyasmi is lehet, amit a párok kreatívan beépíthetnek az életükbe. Néhány pár számára ez ki fog merülni annyiban, hogy olyan honlapokat találnak, amelyek mindegyikük szükségleteit kielégítik, de lesznek, akik saját videókat fognak készíteni. Azt pedig később döntik el, hogy ezt megtartják maguknak vagy megosztják másokkal.

Valószínűleg egyénenként, vagy páronként dől el, hogy kinek fog pozitív hatást gyakorolni a párkapcsolatára a közös pornónézés, de a puding próbája az evés, azaz érdemes tenni egy próbát a párunkkal ez ügyben – akár már ma.

És akkor mi is megkérdezzük az olvasóinkat, méghozzá a hölgyeket először. (Kicsit konzervatív hozzáállás, de régimódiak vagyunk.)

Hölgyem, ön nézne pornót a párjával?

Uram, ön nézne pornót a párjával?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon