Már egy jó ideje kapcsolatban élsz egy csodálatos nővel? Tök jó, gratulálunk hozzá. Ebben az esetben már csak arra kell odafigyelned, hogy ne laposodjon el a szexuális életetek. Ha ez mégis megtörtént, akkor sincs nagy gáz, csak egy kis változatosságra van szükség. Máris adunk pár tippet.

Ezeket a tippeket pedig nem hasraütés-szerűen találtuk ki, hanem egy komoly kutatás eredményeire alapozzuk. Dr. Justin Lehmiller már hosszú évek óta foglalkozik ilyen jellegű kérdésekkel, most pedig egy 40 ezer fős felmérést végzett, amiből kiderült, hogy mik azok a tényezők, amelyek megkülönböztetik az irigylésre méltó szexuális élettel rendelkező párokat azoktól, akiknél már rég eltűnt az a bizonyos szikra.

Akiknél hosszú idő után is megmaradt a szenvedély, azokra a következők jellemzőek:

1. Időt fordítanak a hangulat megteremtésére

2. Nem kerülik a szexuális kommunikációt

3. Gyakorolják az orális szexet

4. Általánosságban boldogabbak a kapcsolatukban

5. Változatosabb a szexuális életük

Tulajdonképpen tehát arról van szó, hogy az igazán elégedett párok hajlandóak tenni, időt és energiát fordítani arra, hogy javítsanak a szexuális életükön, vagy éppen a csúcson tartsák azt. Meggyújtanak néhány gyertyát és betesznek valami hangulatos zenét, beszélnek egymással annak érdekében, hogy extra legyen a szex, nem riadnak vissza attól, hogy a nyelvükkel kényeztessék a másikat, illetve kipróbálnak néha új dolgokat is az ágyban.

- magyarázza Lehmiller a saját blogján. Ennek hátterében pedig a dopamin nevű, boldogsághormonnak is nevezett neurotranszmitter áll, amiből egyre kevesebb termelődik szex közben, ha már csak rutinként éljük meg, viszont némi újdonság hatására ismét felszabadul belőle egy jó nagy adag.

És hogy mégis milyen újdonságokat tudnál kipróbálni? A felmérésben résztvevő pároknak a következők például eléggé bejöttek: adni / kapni egy jó masszázst szex előtt, új fehérneművel meglepni a párod, közösen zuhanyozni, kipróbálni egy új pózt, elmenni egy néhány napos kiruccanásra, közösen használni egy szexuális segédeszközt, közösen pornót nézni, kibeszélni a szexuális fantáziákat.

Ezek persze csak egyszerű példák, amelyeket tényleg bárki be tud vetni, és a jelek szerint hatásosak lehetnek. Önmagában persze egyik sem jelent garanciát arra nézve, hogy boldogabb lesz tőle a párkapcsolatod. Ha alapjaiban hibázik valami a kapcsolatban, azt nem tudja megoldani némi újítási szándék, ha viszont tényleg csak a szikra kell, akkor működhet.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon