Egy friss tanulmány szerint az emberek jelentős hányada már enni sem tud a telefonja nélkül
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kár lenne tagadni, hogy egyre inkább függővé válunk a modern technikától. Ma már mindenkinek okostelefonja van, folyamatosan online vagyunk, sokan még a budira is telefonnal a kézben mennek. Most egy friss tanulmány arra jutott, hogy evés közben is kezd nélkülözhetetlenné válni a dolog.

Ez a bizonyos felmérés amerikaiak körében készült, de teljesen egyértelmű, hogy nem csak rájuk igaz. A Nutrisystem tanulmánya 2000 résztvevőt kérdezett ki a táplálkozási szokásaikról, és ebből derült ki, hogy

Ezen felül több mint a válaszadók fele beismerte, hogy a legtöbb étkezés közben bizony jelen van a telefonja, és csupán 17 százalék vallotta azt, hogy soha nem veszi elő a telót evéskor.

Persze nem pusztán a telefonok képesek elvonni a figyelmünket evés közben, rengetegen a tévézést választják. A lényeg az, hogy valami minden esetben elterelje a figyelmünket az ételről. Ha pedig az a kérdés, hogy inkább csevegjünk valaki mással, vagy nézzük a tévét, akkor az amerikaiak többsége bizony az utóbbit preferálja.

És hogy ez mégis miért jelenthet problémát? Azon felül, hogy brutálisan függővé leszünk, még a táplálkozási szokásainkat is rontja, könnyedén elhízáshoz is vezethet. Mivel nem figyelünk oda az ételre, silányabb minőséggel is beérjük, és még azt sem vesszük észre, ha a testünk jelzi, hogy elég. Az emberek jelentős része eleve nincs tisztában azzal, milyen adag számítana normálisnak, hát még ha oda sem figyel rá...

- magyarázta Courtney McCormick, a Nutrisystem dietetikusa.

(via)

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.